Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Killswitch Engage – “I Am Broken Too”

Killswitch Engage blaast dit jaar twintig kaarsjes uit. De vernieuwers in het metalcore genre komen in augustus met een nieuw album om dat te vieren. Het nieuwe Atonement komt wel met wat vertraging door keelproblemen van leadzanger Jesse Leach. Volgens de band is dit album het resultaat van een moeilijke, turbulente periode. ‘Een reflectie van volharding en passie door beproevingen en het lijden van ons bestaan’, zo beschrijft Killswitch Engage het zelf in een Instagrampost.

De tweede single, “I Am Broken Too”, zit duidelijk in diezelfde sfeer van weer opstaan na tegenslagen en pijn. Het nummer is met amper twee minuten en veertig seconden op de teller duidelijk en rechtdoorzee. De intro is hevig en het refrein zeer melodisch, geen grote verrassingen van de ruige mannen uit Massachusetts. Een wegvallende tel in de riff doet “I Am Broken Too” een tikkeltje progressief aanvoelen. Door de korte duur lijkt het nummer toch eerder een amuse-gueule als voorsmaakje van 16 augustus.

Op 22 oktober staat Killswitch Engage in de Ancienne Belgique.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

16 juli 2019

About Author

Felix Vloeberghs


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief