Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Reverend & the Makers – “Te quiero pero”

We zijn al lang fan van Reverend & the Makers, het project rond Jon McClure uit Sheffield. De groep scoorde een monsterhit in Engeland met hun debuutsingle “Heavyweight Champion of the World”, maar moet het sindsdien vooral van de indiescène hebben. Afgezien van een wat bedenkelijke edm-omweg in de eerste helft van dit decennium hebben we nochtans even hard genoten van hun nieuwe werk, inclusief laatste worp The Death of a King uit 2017.

Nieuwe single “Te quiero pero” is geen voorbode van een nieuwe plaat, maar een van twee nieuwe nummers die in september zullen verschijnen op een best of-collectie. Het doel van die best of was ons eigenlijk al een raadsel. Ze bevat bijna dertig nummers, ruim een derde van alles wat de groep ooit op plaat heeft gezet. De tracklist is dus geen beknopte introductie voor potentiële nieuwe luisteraars, maar biedt ook totaal geen meerwaarde voor een bestaande fan.

“Te quiero pero” zet onze verwarring rond deze release nog meer kracht bij. Het is ons niet duidelijk wat de meerwaarde van dit nummer is. Het klinkt wat als een Mirrors-outtake met een ongeïnspireerde semi-Spaanse tekst, is amper twee minuten lang, en heeft instrumentaal verdacht veel weg van “Tuyo”, de intro van de Netflixserie Narcos. De latininvloeden worden niet verwerkt in het nummer; ze zijn het nummer. Naar onze mening had dit best op de cutting room floor kunnen blijven liggen.

Normaal gezien zouden we zeggen dat “Te quiero pero” geen enkele plaats heeft op een best of, maar die lat lijkt sowieso nogal laag te zijn gelegd. Hoe dan ook ligt dit nummer ver onder het gemiddelde niveau van Reverend & the Makers, en hopen we dat er in de niet al te verre toekomst nog eens een échte plaat aan zit te komen.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

12 juli 2019

About Author

Lyra muziek is cool. • luisterlog: last.fm/user/lyramsr


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief