Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Bakers Eddy – “Can’t Afford It”

© Guilia Giannini Mcgauran

Australië is momenteel één van de boeiendste landen wat betreft nieuwe bands en artiesten en ook Bakers Eddy zien we binnenkort de oversteek maken naar Europa. De vier uit Melbourne zijn een van de favoriete nieuwe bands van Triple J, de Australische variante van Studio Brussel. Vorig jaar brachten ze nog volledig in eigen beheer hun eerste ep I’m Not Making Good Music uit, maar sinds kort staan ze getekend bij het Australische indielabel Ivy League Records waar ook Rolling Blackouts Coastal Fever op getekend staan. Met “Can’t Afford It” lossen ze in ieder geval hun eerste nummer van het jaar en dat mag er weer zijn.

De muziek die Bakers Eddy maakt heeft iets jeugdig en joviaal in zich en dat is ook op “Can’t Afford It” niet anders. Het punkrocknummer klinkt gelukkig niet zo gedateerd als dat het genre zou doen vermoeden, maar goed snedig en strak. Frontman Ciarann Babbington schreef het nummer in een periode waar hij amper geld had, maar toch wist rond te komen met wat hij had en dat hoor je ook. De gitaarchords zijn eenvoudig, maar ze werken wel aanstekelijk en doen wat er van hen verwacht wordt. We hopen dat Bakers Eddy al gauw met een nieuwe ep komt zodat we nog wat meer van hun talent kunnen genieten.

Facebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek!

12 juli 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief