Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Chastity Belt – “Ann’s Jam”

Beto Barkmo

Hoewel Chastity Belt hier nog als ‘ontdekking’ voorgesteld wordt, zijn de vrouwen niet aan hun proefstuk toe. “Ann’s Jam” is de eerste single van hun vierde album Chastity Belt, dat op 20 september zal uitkomen. De Seattle-based band begon in 2010 met punksongs die op een ludieke manier gendergerelateerde problemen en -stereotypes aanklaagden, die klinkende namen hadden als “Giant Vagina” en “Pussy Weed Beer”. Tegenwoordig doet het viertal het wat rustiger aan, en evolueerden ze van (post-)punk naar nostalgische gitaarpop. Wie het resultaat daarvan graag zelf eens hoort, kan op zaterdag 12 oktober terecht in de Kavka in Antwerpen.

Inspiratie voor hun nieuwe album vonden ze onder meer bij De Napolitaanse Romans, een bestsellerreeks van de Italiaanse schrijfster Elena Ferrante, waarin vriendschappen tussen vrouwen centraal staan. De melancholische sfeer die de verhalen over het naoorlogse Napels oproepen, laat ook zijn sporen na in deze single: ‘It was clear then / The sea before a storm / Now there’s a thick fog around everything I learn / And I just kill time by dreading everything / But in that moment, life felt significant’. Al van in het begin maken het trage tempo en de wat triest klinkende gitaren duidelijk dat dit geen happy happy joy joy nummertje zal worden – al ziet de zelfgefilmde clip er dan weer wel zo uit. Toch worden wij gelukkig van “Ann’s Jam”, want Julia Shapiro’s stem klinkt innemender dan ooit en maakt het ons warm voor wat nog komen zal.

Facebook / InstagramTwitter / Website

Chastity Belt artwork:

Chastity Belt tracklist:

  1. “Ann’s Jam”
  2. “Elena”
  3. “Effort”
  4. “Rav-4”
  5. “It Takes Time”
  6. “Apart”
  7. “Half-hearted”
  8. “Split”
  9. “Drown”
  10. “Pissed Pants”

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

11 juli 2019

About Author

Gilke Geeraerts


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief