Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Anna Meredith – “Paramour”

Gem Harris

In Schotland weten ze hoe je boeiende muziek kan maken. Hoewel de meeste bands enkel in eigen ‘land’ populair blijven, verdienen sommige ook meer aandacht. Zo ook deze Anna Meredith die in 2016 haar debuutalbum Varmints uitbracht. Het album won dat jaar ook de award voor Scottish Album of The Year en je kan dus zeggen dat er reikhalzend wordt uitgekeken naar de nieuwe plaat. Die krijgt de naam FIBS en verschijnt op 25 oktober. Vandaag krijgen we met “Paramour” een eerste, uitstekende single.

Het eerste wat ons opvalt bij “Paramour” is de geweldige clip. In één take werd een treinritje opgenomen dat je nooit van je leven nog zal vergeten. Er gebeurt van alles en je ziet de song daardoor ook groeien in de clip. Het begint allemaal heel mysterieus met synthgeluiden die langzaam maar zeker zich in het geheel mengen, maar er komen nog zoveel meer extra instrumenten bij. Gitaren, cello’s, blaasinstrumenten, … alles geeft deze song de nodige dynamiek waardoor je van de ene verrassing in de andere valt. De song gaat alleen maar sneller en op het eind volgt een geweldige apotheose. Als dit geen voorbode is van alweer een geniale plaat, dan weten we het ook niet meer. Bekijk alvast de clip voor de juiste ervaring van dit nummer.

Artwork FIBS

TRACKLIST:
01 “Sawbones”
02 “Inhale Exhale”
03 “Calion”
04 “Killjoy”
05 “Bump”
06 “Moonmoons”
07 “Divining”
08 “Limpet”
09 “Ribbons”
10 “Paramour”
11 “Unfurl”

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

10 juli 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief