Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Huron John – “Seafoam”

De nog geen twintigjarige Amerikaan Huron John maakt muziek op DIY-wijze en wil daar een magisch doel mee bereiken. Met zijn sound wil de jongeman uit Chicago ons namelijk verwelkomen in een nieuwe wereld, ‘waar geen auto’s zijn, maar enkel bmx’en en waar de lucht altijd een zonsondergang van suikerspin is.’ Die beschrijving klinkt als jeugdig enthousiasme, maar zijn muziek leent zich daar echt wel toe. Boven die niet-wereldse factor komt steeds een streepje nostalgie, maar uiteindelijk worden we altijd vooral vrolijk van zijn nummers. Meer kan je niet wensen, toch?

Waar zijn vorige single “Little League” rond leuke synth-deuntjes draaide, worden we op “Seafoam” in een bad vol schuim gedrenkt. Je voelt de warme sfeer tot in je binnenste en het is opvallend hoe het tegelijk passend is om in te dommelen of mee te dansen. Het easy-going nummer toont invloeden uit de hiphopwereld met een goeie beat en flow. Maar Huron John heeft meer te bieden dan grooves alleen; ook voorzag hij weer een originele en mooi geformuleerde tekst en steken er tal van leuke details in het nummer, waarmee de jonge Amerikaan nog een van zijn talenten in de kijker zet. Hij weet duidelijk wat hij aan het doen is en gaat rijzende sterren als Rex Orange County, Easy Life of Still Woozy achterna met deze sound. Geen slechte keuze, integendeel!

Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

5 juli 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief