Live, Recensies

Juice WRLD @ Les Ardentes 2019: Ontwaken uit heldere dromen

De grootste naam op de eerste dag was zonder twijfel Juice WRLD. De Amerikaan uit Chicago scoorde vorig jaar een wereldhit met “Lucid Dreeams”, wat meteen ook de doorbraak betekende voor Juice WRLD. Met Death Race For Love bracht hij dit jaar nog een nieuwe mixtape uit, die met gemengde kritieken onthaald werd. Een hit als “Lucid Dreams” zat er voorlopig ook niet in, al deed single “Robbery” het niet slecht. Onlangs was Juice WRLD voor het eerst te zien in ons land en dat in het voorprogramma van Nicki Minaj, maar dat was vooral een grote teleurstelling. Desondanks muteerde de twintiger in een jaar tijd van opvuller van een line up tot een headliner. Die status probeerde hij gisteren waar te maken op Les Ardentes, maar dat lukte hem maar half.

Een vliegende start kon Juice WRLD gisteren niet nemen. Het opkomen kwam voor het publiek geheel onverwacht en ook de hoorbaarheid van de stem van Juice was lange tijd zoek in de geluidsmix tijdens opener “Armed & Dangerous”. Verbeteren kon hij zich helaas ook nog niet op “Fast”, waarbij de rapper uit Chicago te veel vertrouwde op zijn backtrack. Zelfs bij de weinige malen dat zijn zang hoorbaar was, klonken niet alle tonen even zuiver. Juice WRLD moest zich dus al snel herpakken en dat deed hij ook met een sterke versie van “Empty”. Ook het publiek begon stilaan mee te gaan in het optreden en toonde zich op de trapbeats voor het eerst echt mee.

In tegenstelling tot andere rappers probeert Juice WRLD wel degelijk een grootse show neer te zetten. Hij tourt dan ook momenteel met een driekoppige liveband (keys, percussie en gitaar), al hadden ze gisteren wat meer in de kijker gezet mogen worden. Hun rol bleef op veel nummers nog te beperkt en het was niet altijd goed te horen wat ze nu juist aan het spelen waren. De visuals daarentegen waren wel degelijk een pluspunt en voorzagen “Hear Me Calling” en het emo-rapnummer “Legends” van nog meer esprit. Tijdens dat laatstgenoemde nummer werden bijvoorbeeld beelden van de overleden Mac Miller, Nipsey Hussle en XXXTentacion getoond en dat zorgde voor een mooi eerbetoon aan deze overleden hiphophelden.

Rappers en aardrijkskunde, het blijft een moeilijke combinatie, zo bleek ook gisteren weer. Meermaals werd gevraagd hoe het met ‘Brussels’ ging en daar reageerde het publiek bijgevolg eerder mak op. De MC aan de zijde van Juice WRLD probeerde ook meermaals met bindteksten de sfeer erin te krijgen, maar dat lukte eigenlijk vooral met de nummers zelf. Het Travis Scott-nummer “No Bystanders”, waarop ook Juice WRLD te horen is, zorgde voor veel sfeer, maar het waren toch vooral “Robbery” en “Lucid Dreams” die de duizenden zielen konden bekoren. Bij “Robbery” kregen de muzikanten als een van de weinige malen de kans om van zich te laten horen en dat deden ze ook. Het was voor velen echter wachten op “Lucid Dreams”, het succesvolste nummer van Juice WRLD met 850 miljoen streams op Spotify. Afsluiten deed hij echter met een nieuw (onuitgebracht) nummer en het iets mindere “Syphillis”.

View this post on Instagram

Belgium, I love you. 🖤

A post shared by Billy Watson (@mrgoontronics) on

Het was een set met hoogtes en laagtes, maar in vergelijking met eerdere shows van Juice WRLD had het ons erger kunnen treffen. Vocaal waren er hier en daar wat uitschuivers, maar de Amerikaan had duidelijk goesting in het optreden en dat maakte het een en ander goed. Hoogtepunten waren vooral zijn hits “Robbery” en “Lucid Dreams” evenals het ijzersterke emo-rapnummer “Empty” en dat waren ook de momenten die iets deden voor het publiek. Met hier en daar wat meer ervaring en met de juiste begeleiding zal uit Juice WRLD misschien zelfs een echte wereldtopper voortkomen. Dat hij dat in zich heeft, liet hij gisteren meermaals blijken.

Setlist:

Armed & Dangerous
Fast
Feeling
Empty
Hear Me Calling
Flaws and Sins
Maze
Take a Step Back (Ski Mask the Slump God cover)
Legends
Wasted
Fine China (Future cover)
Black & White
Lean Wit Me
All Girls Are The Same
No Bystandesr (Travis Scott cover)
Robbery
Lucid Dreams
New Song
Syphillis

5 juli 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief