Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single The Hives – “Good Samaritan”

The Hives hebben tegenwoordig een platencontract bij Third Man Records, het label van Jack White. De band kwam enkele weken geleden al terug met een eerste nieuwe single in heel wat jaren en dat wist ons aangenaam te verrassen. De band heeft voorlopig nog geen van zijn pluimen verloren en lijkt dat ook op “Good Samaritan” niet te doen. Er moet wel een nieuwe plaat op komst zijn, hoewel we nog niet weten wanneer. De band speelt op 14 juli op Sjock Festival waar ze ongetwijfeld nog meer nieuwe muziek zullen brengen.

“Good Samaritan” gaat furieus van start. Een strakke gitaar jaagt het tempo meteen de hoogte in, en dat tempo blijft ook strak. Eens aan het refrein gekomen, slaat het nummer echter om en horen we iets heel aanstekelijks in de muziek. De band weet dus het perfecte evenwicht tussen snedige punk en aanstekelijke poprock te vinden. “Good Samaritan” is een van de beste nummers die de band de afgelopen jaren releasete, en doet ons meer dan uitkijken naar nog meer muziek.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1 juli 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief