LiveRecensies

P!nk @ Rock Werchter: De grootste rockster in de popwereld

©CPU – Chris Stessens

Er werd veel geschreven over de komst van P!nk. Heel veel. Niet alleen is ze niet de typische Rock Werchter headliner volgens velen, ook haar eisen zouden te hoog zijn. Daarmee werd ze toch wel de meest besproken headliner van Rock Werchter en dat zal ze na haar passage ook blijven, want wat voor een groots spektakel bracht ze op de Main Stage! Heel de dag al stonden haar podiumelementen in de zon te schitteren en moesten de acts ervoor het hierdoor met een kleiner podium doen. Dat dit uiteindelijk toch de moeite waard bleek, toonde de Amerikaanse superster in een twee uur durende best-of show, waarin je ogen te kort kwam. Het was trouwens ook haar enige Europese festivalshow, en of ze goedgezind was.

©CPU – Chris Stessens

“Get The Party Started” zorgde letterlijk en figuurlijk voor het eerste feestje, want P!nk kwam het podium vanuit het publiek opgewandeld en baande zich zo een weg door haar fans. Aangekomen op het podium begroette ze dan ook de rest van de weide. Dat ze ook kan zingen als geen ander, bewees ze op “Beautiful Trauma” en met “Just Like a Pill” kregen we ook al vroeg in de set een hit uit de oude doos te horen. De eerste drie nummers vatten de hele show samen en dat was zeker ook een slimme zet. Je kreeg meteen te zien en te horen hoe de rest van de set zou gaan verlopen.

Terwijl ze momenteel nog op baan is met haar Beautiful Trauma tour is, heeft ze ondertussen ook, recent, haar achtste album Hurts 2B Human uitgebracht. Uit dat album kregen we echter maar twee nummers te horen. “Hustle” werd niet zo spectaculair gebracht en van “Walk Me Home” zong ze een akoestische versie. De focus lag dus duidelijk niet op het nieuwste album, maar de set moest dus meer een samenvatting zijn van zowat elke fase waarin P!nk al eens zat. Hierdoor zat de balans tussen oud en nieuw werk zeer goed, maar de zangeres heeft dan ook een grote keuze aan hits die ze in haar set kan verwerken. Goede keuzes heeft ze dan ook gemaakt.

©CPU – Chris Stessens

Na de show onthouden we natuurlijk vooral ook de grote discipline die Alicia Moore aan de dag legt in haar shows. Terwijl heel wat popsterretjes al moeite hebben om de tonen stilstaand te treffen, zong de Amerikaanse popster haar nummers feilloos, ook al hing ze meters in de lucht of danste ze de meest intense choreografie. Fan of niet, maar haar prestatie in bijvoorbeeld “Secrets” was qua acrobatie van het niveau van Cirque Du Soleil. Ook haar aartsmoeilijke choreographie in “Try” volbracht ze zonder maar een noot niet te halen. We moeten wel nuanceren dat haar backing vocals haar hielpen op deze momenten zuiver te klinken, maar toch is het opmerkelijk wat Pink in haar mars heeft.

Negen jaar geleden stond ze nog voor Rammstein op de Main Stage, maar nu is ze dus de hoofdact van het festival. Wie er toen bij was, zal ook nog wel wat nummers uit die show onthouden kunnen hebben. “Who Knew” en “Funhouse” (gebracht in een mash up met “Just A Girl” van Gwen Stefani en met een uitzinnige outro) zijn maar enkele nummers die ook in deze set terecht kwamen. Ook aan een cover waagde ze zich gisterenavond zoals negen jaar terug. Deze keer ging ze voor een akoestische versie van “Time After Time”, origineel van Cyndi Lauper, maar ze had beter gewoon nog een eigen song gebracht, want op die cover zat eigenlijk niemand te wachten. Tja, ook dat hoort gewoon bij een P!nk show, dus dat nemen we er dan maar bij. Memorabeler werd “I Am Here”, dat op een of andere manier een magisch moment werd in de set.

©CPU – Chris Stessens

Op vlak van sfeer was er niets aan te merken. Haar klassiekers “F**kin’ Perfect” of “Raise Your Glass” zijn nog altijd sfeermakers van formaat en werden op gejuich onthaald, maar ook “Just Give Me A Reason”, “Blow Me (One Last Kiss)” of het nieuwere “What About Us” werden aardig meegezongen. Haar grootste hit spaarde ze natuurlijk voor de bis en dat was voor velen dan ook hét moment van de show. Tijdens “So What” vloog en wervelde ze nog eens over de hele weide. Zo kreeg iedereen de headliner van dag één dus van dichtbij te zien en zwaaide ze op haar gekende, adembenemende manier Werchter uit.

Wie P!nk al eens aan het werk zag, weet dat je nooit teleurgesteld naar huis gaat. Los van het feit dat het een typische, strak geregisseerde Amerikaanse popshow was, heeft iedereen zich een dikke twee uur kunnen vermaken. Saai wordt het bij P!nk bijna nooit, want voor een mopje is ze altijd te vinden. De bindteksten waren grappig en persoonlijk en hierdoor lag de focus niet alleen op het afleveren van een vlekkeloos concert, maar ook op het creëren van een memorabele, onvergetelijke show. Dat werd het ook, want we kregen een spetterende show te zien, die iedereen die vooraf kritisch was over haar als headliner hun grote ongelijk aantoonde. Op vlak van show viel er niets op aan te merken en zo zal iedereen nog jarenlang verder babbelen over hoe P!nk over de weide vloog. Een show zoals P!nk die neerzet, zie je gewoon niet elke dag en dat toont vooral haar sterkte als artiest. So what, she’s such a rockstar!

Fan van de foto’s? Op onze Instagram zijn er nog meer beelden te vinden. Volgen is de boodschap!

Setlist:

Get The Party Started
Beautiful Trauma
Just Like A Pill
Who Knew
Funhouse/Just a Girl
Hustle
Secrets
Try
Just Give Me A Reason
River
Just Like Fire
What About Us
For Now
Time After Time (cover)
Walk Me Home
I Am Here
F**kin’ Perfect
Raise Your Glass
Blow Me (One Last Kiss)
Can We Pretend

So What

1856 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter maakt affiche compleet met 22 nieuwe namen!

Al bekomen van de dertien nieuwe namen die Pukkelpop vanochtend op je los liet? Goed, want er volgt nóg meer festivalnieuws! Dat…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Declan McKenna, Tom Odell, Brihang en nog 15 nieuwe namen voor Rock Werchter!

Vorige week verklapte IDLES zelf al dat ze op Rock Werchter gaan spelen aanstaande editie en nu heeft de festivalorganisatie dat ook…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

IDLES staat op Rock Werchter 2024!

Nog niet genoeg festivalnieuws gehad deze week? Geen probleem! In de aanloop naar de release van TANGK en een bijbehorende uitverkochte Lotto…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.