Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Drums – “Try”

Na het in april uitgebrachte album Brutalism, komt de Amerikaanse band The Drums met een nieuw bonusnummer “Try” aandragen. Brutalism, de opvolger van Abysmal Thoughts uit 2017, markeerde de eerste release van de band als een solo-project van frontman Jonny Pierce. “Try” zou oorspronkelijk in 2014 worden uitgebracht, maar Pierce vond niet dat de toen gecomponeerde versie goed genoeg was om uit te geven. De band werd opgericht in 2008 en heeft sindsdien vijf volledige albums uitgebracht in postpunk en surfrock stijl.

“Try” is geworteld in een emotionele rauwheid, maar de lagen zijn zacht, ingewikkeld en warm. Met zonlicht en hoge energie die in het gezicht blazen van angst, eenzaamheid en verlammende twijfels aan zichzelf. Het nummer is iets meer ingetogen dan wat we van The Drums gewoon zijn, mede omdat het nummer gaat over het houden van iemand en er weinig tot niets voor terug krijgen. ‘And you don’t even try’ vat in één zin de hele essentie van het nummer samen over een elastische gitaarlijn en eenvoudige drums. “Try” verzoent een grimmige Pierce met onbeantwoorde gevoelens. The Drums zijn de koningen van het werken met het specifieke evenwicht tussen duisternis en licht, gitaareffecten en strakke songwriting. Er worden geen aankomende concerten van The Drums verwacht in België.

Facebook / Twitter / Website

Ontdekt nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Sleaford Mods - Spare Ribs (★★★★): Duistere vibes en dansbare beats

Andrew Fearn en Jason Williamson van Sleaford Mods zijn nog steeds boos op alles en iedereen; veel veranderde er dus niet voor…
AlbumsRecensies

James Walker – Great Deceiver (★★★★): Nummers die je aan je ex doen denken

Drie jaar na de release van zijn eerste album is James Walker terug met nieuw materiaal. De singer-songwriter is geboren en getogen…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single 100 - "Psych"

‘100’ is niet meteen de meest handige naam om als beginnende band mee rond te lopen, het was alleszins scrollen geblazen op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.