Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Retro Video Club – “Night In”

In maart ging Retro Video Club nog op tour samen met Barns Courtney, maar nu laten ze opnieuw van zich horen met een gloednieuw nummer. Het Schotse viertal maakt indierock van het catchy soort en dat konden we in het verleden al meermaals appreciëren. De komende maanden hebben ze maar een beperkt aantal shows, waarvan eentje op het grootste Schotse festival TRNSMT. De vrije tijd geeft hun in ieder geval al de mogelijkheid om verder aan nieuwe muziek te werken en te schrijven. Met “Night In” leveren ze vandaag al een zomers rocknummer af dat helemaal aan onze verwachtingen voldoet.

“Night In” begint voor Retro Video Club-normen vrij gemoedelijk en bedeesd, maar schijn bedriegt. Het nummer bouwt langzaamaan op en je voelt de uitbarsting al van mijlenver aankomen. Het refrein is desondanks heel strak en pittig gebracht en zorgt voor veel luisterplezier. Een eigen identiteit weet Retro Video Club maar moeilijk op te bouwen met hun muziek, want hun sound klinkt heel hard als de indierock die al bestaat en straalt weinig eigenheid uit. Versta ons niet verkeerd, “Night In” vinden we wel een tof nummer, maar als je ook verder potten wilt breken, moet je toch eens met wat nieuws komen. Retro Video Club speelt op veilig en kan hierdoor de rockfans zeker om hun vingers winden, maar met wat inventiviteit kunnen ze wellicht nog verder doorgroeien.

Facebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

1421 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Retro Video Club - "Disaster"

Dat Britpop zijn hoogdagen vierde in de jaren negentig zal je ons nooit horen zeggen. Iedere dag ontspruiten er nieuwe bandjes in…
LiveRecensies

Barns Courtney @ Botanique (Rotonde): Vurige rockster in hart en nieren!

Geboren in Engeland, opgegroeid in Seattle en teruggekeerd naar de UK om aan zijn muziekcarrière te werken, dat is zowat het verhaal…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Retro Video Club - "Addicted"

Ook Schotten kunnen er wat van. Retro Video Club is een nieuwe indierockband uit Edinburgh die staat te popelen om het te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.