Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Retro Video Club – “Night In”

In maart ging Retro Video Club nog op tour samen met Barns Courtney, maar nu laten ze opnieuw van zich horen met een gloednieuw nummer. Het Schotse viertal maakt indierock van het catchy soort en dat konden we in het verleden al meermaals appreciëren. De komende maanden hebben ze maar een beperkt aantal shows, waarvan eentje op het grootste Schotse festival TRNSMT. De vrije tijd geeft hun in ieder geval al de mogelijkheid om verder aan nieuwe muziek te werken en te schrijven. Met “Night In” leveren ze vandaag al een zomers rocknummer af dat helemaal aan onze verwachtingen voldoet.

“Night In” begint voor Retro Video Club-normen vrij gemoedelijk en bedeesd, maar schijn bedriegt. Het nummer bouwt langzaamaan op en je voelt de uitbarsting al van mijlenver aankomen. Het refrein is desondanks heel strak en pittig gebracht en zorgt voor veel luisterplezier. Een eigen identiteit weet Retro Video Club maar moeilijk op te bouwen met hun muziek, want hun sound klinkt heel hard als de indierock die al bestaat en straalt weinig eigenheid uit. Versta ons niet verkeerd, “Night In” vinden we wel een tof nummer, maar als je ook verder potten wilt breken, moet je toch eens met wat nieuws komen. Retro Video Club speelt op veilig en kan hierdoor de rockfans zeker om hun vingers winden, maar met wat inventiviteit kunnen ze wellicht nog verder doorgroeien.

Facebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

28 juni 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief