Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Angie McMahon – “And I Am A Woman”

Australië barst van het vrouwelijk talent dat dringend ontdekt moet worden door het grotere publiek; zo staat ook Angie McMahon klaar om uit de schaduw te treden. In eigen land stond ze al twee keer in de toonaangevende Hottest 100 lijst van triple j. De jonge indierock/indiepop singer-songwriter bracht in 2017 haar debuutsingle “Slow Mover” uit, waarmee ze meteen een krachtige indruk maakte. Sindsdien bracht ze sporadisch wat singles uit, maar binnen een maand mogen we eindelijk haar debuutalbum Salt verwachten. Vandaag deelt ze haar lievelingslied van die plaat: het monumentale “And I Am A Woman”.

Dat schreef ze naar aanleiding van een frusterende date met een kerel die haar feministische standpunten niet wou of kon begrijpen. Het gaat om ‘the idea that our bodies and the spaces around us are our homes, and that everyone deserves to feel safe and respected in theirs.’ De muzikale uitvoering daarvan raakt, zoals steeds, de juiste snaar: het nummer ontwikkelt zich langzaamaan en etaleert zo alle facetten van McMahons stem; die gaat van teder en zacht tot gepassioneerd en allesverwoestend. Dat betekent niet dat de sfeer te geladen wordt, want ze beheerst haar stem en weet als geen ander de juiste nuance op het juiste moment te vinden. De combinatie van haar eerlijke songwriting met de geleidelijke opbouw van muziek en stem slaat in als een bom en laat ons sprakeloos achter.

Met dit nummer en eerdere, evenzeer voortreffelijke singles zoals “Slow Mover” en “Missing Me” op de tracklist, belooft haar aankomende debuut een voltreffer te worden. McMahon speelde onlangs nog een overtuigende set op Best Kept Secret, en binnenkort staat er ook een tour in de Verenigde Staten en Australië op de planning. In november zal ze ook even meetouren met Hozier. Van een tweede passage in onze contreien is nog niets geweten, dus voorlopig kunnen we alleen maar halsreikend uitkijken naar haar nieuwe plaat en genieten van de singles die we al ter onzer beschikking hebben.

Facebook / InstagramTwitterWebsite

Artwork Salt:

Tracklist Salt:

 1. “Play The Game”
 2. “Soon”
 3. “Keeping Time”
 4. “Slow Mover”
 5. “Missing Me”
 6. “Push”
 7. “Pasta”
 8. “Standout”
 9. “Mood Song”
 10. “And I Am A Woman”
 11. “If You Call”

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Carpool Tunnel - Bloom (★★★): Fijne achtergrondmuziek voor een bescheiden barbecue

De Californische groep Carpool Tunnel zal in de lage landen nog niet meteen veel belletjes doen rinkelen, ook al hebben ze sinds…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single NewDad – “Slowly”

Indie- en dreampop zijn toch wel genres die een ware opmars aan het maken zijn. Dat kan je merken aan het grote…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Siril - "Welkenraedt"

Na de split van de Brusselse psychedelische indieband Wooly Mammoths richtte drummer Cedric Vaessen twee jaar geleden Siril op met Jeroen Jullet,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.