Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe singles Blossoms – “Your Girlfriend” & “Torn Up”

© CPU – Ymke Dirikx

Britse bands die het genre van de Britpop omarmen, het land is er van volgezaaid. Niet iedere band weet dan ook door te breken, maar Blossoms lijkt langzaam maar zeker toch meer te worden dan gewoon het volgende Britpop bandje. Ze worden dan ook goed ondersteund en mochten al op tour met The Kooks, Noel Gallagher en zelfs Liam Gallagher is fan. Vorig jaar nog verscheen hun tweede plaat, maar dat maakt niet dat ze gas terug nemen. Vandaag krijgen we alvast weer twee nieuwe liedjes van de groep uit Stockport.

Beide nummers klokken af rond de twee minuten en veertig seconden en het is vooral “Your Girlfriend” dat ons helemaal meekrijgt. Een aanstekelijke melodie en een leuke groove maken van het nummer een uitstekende, meezingbare en verfrissende song. Het toont de sterkte van de band om toegankelijke nummers te schrijven die niemand iets mis doen. “Torn Up” daarentegen is iets ruwer en voelt ook echt meer aan als een B-kantje voor de fans. Geen nummer dat we snel op repeat zullen zetten, al is dat bij “Your Girlfriend” anders. Dat mag gerust nog enkele keren door ons oorkanaal suizen.

20 juni 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief