Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Major Lazer – “Make It Hot” ft Anitta

Eén van Diplo’s grootste zijprojecten, Major Lazer, loopt stilaan op zijn einde. Onlangs verliet Jillionaire nog het trio om meer tijd vrij te maken voor zijn solo-carrière terwijl dj Ape Drums zijn plaats innam tijdens optredens. De echte productie ligt nu enkel en alleen nog in handen van Diplo en Walshy Fire. Ook kwamen we meer te weten over het nieuwe, en tevens laatste, album van het dj-collectief.  Dat zou Lazerism gaan heten en later dit jaar nog in zijn geheel verschijnen. Daarna valt hoogstwaarschijnlijk het doek rond de groep. Begin mei kregen we daarvan al de eerste single te horen in de vorm van “Can’t Take It From Me”. Dat nummer was een samenwerking met de kleinzoon van Bob Marley, Skip.

Vandaag werd de tweede single van dat langverwachte project uitgebracht. Op “Make It Hot” doet Major Lazer opnieuw een beroep op Anitta, met wie ze in het verleden al samenwerkten voor de hit “Sua Cara”. Anitta is een Braziliaanse zangeres die vooral in Latijns-Amerika heel wat bekendheid geniet. Jammer genoeg is deze tweede samenwerking tussen beide artiesten een zeer zwak afkooksel van de eerste. Daar waar “Sua Cara” nog een ietwat fijne en originele opbouw en drop had, is dit nummer niet meer of niet minder dan een grote teleurstelling. Als Major Lazer echt nog iets wil maken van hun laatste album dan moeten ze dringend uit een ander vaatje beginnen tappen. Het volstaat echt niet om gewoon oude hits in een nieuw jasje te gieten…

Later dit jaar volgt dus de release van de rest van het album. Hopelijk ligt daar het niveau terug wat hoger dan op de eerste twee singles. Of er na het uitbrengen daarvan nog een afscheidstournee gepland staat, is voorlopig niet bekend.

WebsiteTwitterInstagram

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Black Eyed Peas - "SIMPLY THE BEST" (feat. Anitta & El Alfa)

Hoe gek het vandaag de dag ook klinkt om te zeggen; als er een band was die de jaren nul domineerde, dan…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Major Lazer & Lous and The Yakuza - "I Don't Care About Nothing"

Nadat Lous and The Yakuza in de herfst van 2020 haar debuutalbum Gore met de wereld deelde en haar grote doorbraak dichtbij leek,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Major Lazer ft. Marcus Mumford - "Lay Your Head On Me"

Artiesten werken vaak samen; meestal doen ze dat met anderen waarmee een samenwerking voor de hand ligt doordat hun genres mooi aansluiten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.