Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sleater-Kinney – “The Future is Here”

Het Amerikaanse punkrocktrio Sleater-Kinney heeft alweer een nieuwe single gelost van hun aankomende, negende studioalbum. Twee weken geleden brachten ze “Hurry on Home” uit, vandaag is het de beurt aan “The Future is Here”. De band, die barst van girlpower, werd in 1994 opgericht in Washington en produceert na twintig jaar nog steeds muziek. Ze beloofden eerder dit jaar dat ze een nieuw album, geproduceerd door St. Vincent, zouden uitbrengen. Dat album, The Center Won’t Hold, is nu officieel aangekondigd en zal verschijnen op 16 augustus.

“The Future is Here” mist het punkgehalte waar we op vertrouwden, wat voor de liefhebbers van het iets rustigere genre een mooi opstapje kan zijn naar het geluid van Sleater-Kinney. Corin Tuckers zangstem beschikt echter wel over de nodige kracht en dynamiek: haar ‘love-them-or-hate-them vocals’ geven op sommige momenten toch de nodige intensiteit weer die we gewoon zijn van het trio.

Sleater-Kinney heeft de lat hoog gelegd voor het politieke inzicht en de emotionele impact van punk. Nu, op het hoogtepunt van hun krachten, blijven de drie feministische iconen zichzelf uitdagen, breken ze alle regels en verleggen ze grenzen. Dit nieuwe, creatieve hoofdstuk in de muzikale reis van de veelgeprezen band staat klaar om zowel oude bewonderaars als nieuwe fans voor zich te winnen. Sleater-Kinney komt op vrijdag 21 februari 2020 naar de Botanique. De ticketverkoop start op 21 juni.

Facebook / Twitter / Website

Ontdekt nog meer muziek via onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2024 (Festivaldag 1): Kleur bekennen

Begin juni wordt in Nederland naar goede gewoonte Best Kept Secret gehouden. Met een aangenaam zonnetje kon het festival kort na de…
InstagramLiveRecensies

St. Vincent @ De Roma: Succesvol terug naar de roots

St. Vincent, het muzikale alter ego van de Amerikaanse Annie Clark, kun je gerust een muzikale kameleon noemen. Na tussenstops bij onder…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dune Rats - "Cheapskate"

Wie Australië zegt, zegt woestijnen vol zand en wilde beesten. Misschien dat de knapen van Dune Rats daar inspiratie voor hun bandnaam…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.