Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Romanie – “Billy”

Romanie is een 24-jarige singer-songwriter uit Gent. Met haar zoete stem, begeleid door een akoestische gitaar, brengt ze bijzonder intieme, ongekunstelde indiepop. Momenteel is het aftellen naar haar eerste ep, die binnenkort uitkomt onder de toepasselijke naam Feelings. Daarvan mochten we “Burnt” al horen, een rustig en bescheiden nummer dat niet al te veel indruk maakte. Vandaag is er echter het nieuwe “Billy”, en dat spreekt toch wat meer tot de verbeelding.

Op haar nieuwe single zingt Romanie niet zomaar iets, ze vertelt ons echt een verhaal. Hoewel het klinkt als een lieflijk liefdesliedje –haar stem heeft nu eenmaal zulk zachtaardig temperament– zijn de lyrics toch niet zo rooskleurig: ‘Billy was a cowboy / He shot between her eyes / Their story was over / She went to paradise’. Dat ze voor dit nummer bijgestaan wordt door meer instrumenten dan alleen haar gitaar, was geen slechte keuze. Dankzij bijvoorbeeld de mondharmonica die hier op de juiste momenten wordt ingezet, kan haar boodschap ons veel meer beroeren. 

Wie benieuwd is naar wat Romanie nog meer te bieden heeft, kan op 30 juni terecht in het Gentse BarBroos. Daar zal ze haar debuut-ep Feelings voorstellen, en dat belooft een mooie, ongedwongen set te worden.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

14 juni 2019

About Author

Gilke Geeraerts


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief