Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Romanie – “Billy”

Romanie is een 24-jarige singer-songwriter uit Gent. Met haar zoete stem, begeleid door een akoestische gitaar, brengt ze bijzonder intieme, ongekunstelde indiepop. Momenteel is het aftellen naar haar eerste ep, die binnenkort uitkomt onder de toepasselijke naam Feelings. Daarvan mochten we “Burnt” al horen, een rustig en bescheiden nummer dat niet al te veel indruk maakte. Vandaag is er echter het nieuwe “Billy”, en dat spreekt toch wat meer tot de verbeelding.

Op haar nieuwe single zingt Romanie niet zomaar iets, ze vertelt ons echt een verhaal. Hoewel het klinkt als een lieflijk liefdesliedje –haar stem heeft nu eenmaal zulk zachtaardig temperament– zijn de lyrics toch niet zo rooskleurig: ‘Billy was a cowboy / He shot between her eyes / Their story was over / She went to paradise’. Dat ze voor dit nummer bijgestaan wordt door meer instrumenten dan alleen haar gitaar, was geen slechte keuze. Dankzij bijvoorbeeld de mondharmonica die hier op de juiste momenten wordt ingezet, kan haar boodschap ons veel meer beroeren. 

Wie benieuwd is naar wat Romanie nog meer te bieden heeft, kan op 30 juni terecht in het Gentse BarBroos. Daar zal ze haar debuut-ep Feelings voorstellen, en dat belooft een mooie, ongedwongen set te worden.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Horsegirl - "Billy"

Net geen twintig zijn de leden van Horsegirl, maar toch worden ze overal opgepikt als band die je in de gaten moet…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Romanie - "Stranger In My Skin"

Romanie kan terugkijken op twee turbulente jaren. Niet alleen maakte de Belgische singer-songwriter een debuutep, ze verhuisde ook naar het zonnige Melbourne….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Romanie - "I'm Anything (But Myself Around You)"

Voordat Romanie naar Melbourne verhuisde, had de West-Vlaamse hier al een mooi leventje opgebouwd. Ze had hier niet alleen haar vrienden en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.