Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Dreamville – “Down Bad” & “Got Me”

Hiphoplabels die collectief besluiten een album uit te brengen, het lijkt langzamerhand een trend te worden. Onlangs waren we nog getuige van de indrukwekkende release van de jongens van BeastCoast en bij Top Dawg Entertainment zijn er al jaren geruchten over een album van Kendrick en co. Dat laatste zit er voorlopig nog niet aan te komen, maar vorig jaar kwam zowat het voltallige label wel samen voor de Black Panther soundtrack. Bij Dreamville, het label van J.Cole, zijn dit soort samenwerkingen echter ouwe koek. Al in 2014 bracht het label zijn eerste compilatiealbum uit. In 2015 volgde Revenge of the Dreamers II en nu is het tijd om de trilogie af te maken (Cole en Omen zijn overigens de enige twee die tot op heden nog overblijven van de originele Dreamville groep). 

“Down Bad” heeft veel weg van een cypher, een uitgesponnen freestyle waarin rappers elkaar om de beurt aflossen en proberen af te troeven aan de hand van lyrisch en technisch spitsvondige teksten. J.I.D., J.Cole, Johnny Venus & Young Nudy spelen hun sterktes elk op magistrale wijze uit. Young Nudy is de minst bekende van het viertal en zorgt voor een bescheiden inleiding. J.I.D. krijgt bonuspunten voor zijn woordkeuze (‘Fuck a background check, check back ‘round when I get the check’), Bas voor zijn onmenselijk hoge tempo, J. Cole voor zijn onvervalste cockiness en Johnny Venus voor hoe hij zijn hoge stem heerlijk laat rondstuiteren op de repetitieve beat.

Uitblazen doen we met de tweede single. “Got Me” is een slow-tempo R&B nummer met een eentonig refrein en dito boodschap (‘I got you as long as you got me’), maar wel sterke verses. We horen duidelijk twee koppels in het liefdesliedje doorklinken. Ari Lennox, de leading lady van Dreamville, vormt voor de gelegenheid een romantisch paar met Ty Dolla $ign, terwijl Omen de muzikale liefde bedrijft met Dreezy. Beide duo’s sluiten qua sound en stemgeluid zo goed bij elkaar aan dat we ze eigenlijk graag in twee aparte samenwerkingen hadden gehoord. 

De opnames voor Revenge of the Dreamers III vonden plaats in Atlanta gedurende een soort bootcamp van 10 dagen. Meer dan 100 artiesten en producers werden uitgenodigd door de Dreamville crew en daarvan horen we nu eindelijk de eerste resultaten. Het is alvast mooi hoe Cole en co ook opkomende artiesten een plaatsje in de spotlight gunnen, getuige Dreezy´s indrukwekkende finale verse op “Got Me”. Een officiële releasedatum voor het album is er nog niet, maar wij voorspellen dat we tijdens de zomer naar nog veel meer van dit soort samenwerkingen zullen kunnen luisteren.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kendrick Lamar - "euphoria"

Het begon allemaal zo mooi. Toen J. Cole op “First Person Shooter” zichzelf, Drake en Kendrick Lamar als ‘big three’ bestempelde, leek…
AlbumsRecensies

Drake - For All The Dogs (★★★): Een dobermann met een zachte pels

Wanneer de grootste naam uit de hiphop-scene een nieuw album dropt, zit er maar een ding op: alles aan de kant gooien…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Jungle - Volcano (★★★): Same old lava

Waar Jungle in zijn begindagen baadde in mysterie, straalt de band rond Tom McFarland en Josh Lloyd nu vooral muzikale zonnestraaltjes uit….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.