Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Free Nationals ft. Mac Miller & Kali Uchis – “Time”

The Free Nationals worden door velen beschouwd als de nieuwe The Roots, maar zijn vooral gekend als band achter Anderson .Paak. Het viertal uit Los Angeles krijgt nu echter de kans om uit zijn schaduw te treden en naar verluidt zal er weldra een album verschijnen waarop een aantal zeer bekende muzikanten/zangers te horen zullen zijn. Voor hun debuutsingle “Beauty & Essex” konden ze bijvoorbeeld samenwerken met R&B-superster Daniel Caesar en Unknown Mortal Orchestra frontman Ruben Nielson. Dat ze al een tijdje bezig zijn aan eigen muziek bewijst hun volgende samenwerking “Time”, een nummer waarop de in september overleden Mac Miller te horen is naast de zwoele stem van Kali Uchis.

Als overleden artiesten nog muziek uitbrengen, draait het meestal vooral om nog snel munt te slaan. Dat gevoel hebben we met “Time” gelukkig helemaal niet, maar het nummer is eerder een ode aan een artiest die veel te vroeg van ons is heen gegaan. Geopend wordt het nummer echter met een vrolijk gitaartje en de stem van Kali Uchis. Geleidelijk aan sluiten zich steeds meer instrumenten bij en krijgen we uiteindelijk alle Free Nationals te horen. “Time” werd door de vier smooth gebracht en sluit daarom ook perfect aan bij de ontspannen vibe van Kali Uchis en Mac Miller. Het nummer golft heel behoedzaam onze hersenpan binnen en gaat daarmee dus verder waarmee The Free Nationals al op “Beauty & Essex” waren begonnen. The Free Nationals zorgen met hun jazzy en funky sfeer voor de ideale blokmuziek. Hopelijk laat dat album niet al te lang meer op zich wachten.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1290 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2020

Het einde van 2020: voor de ene een tijd om er hoopgevende anti-coronaspreuken tegenaan te gooien, voor de andere het startsein van…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Conducta & JGreyy - "Time"

Het nieuwe gezicht van de UK garage is volgens velen de dj en producer Conducta. De 26-jarige richtte zijn eigen label Kiwi…
Nieuwe singles

Nieuwe single Kali Uchis - "te pongo mal(prendelo)" (feat. Jowell & Randy)

De Colombiaans-Amerikaanse zangeres Kali Uchis heeft al heel wat mensen met haar muziek weten te verleiden. Haar debuutalbum Isolation werd in 2018…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.