Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Free Nationals ft. Mac Miller & Kali Uchis – “Time”

The Free Nationals worden door velen beschouwd als de nieuwe The Roots, maar zijn vooral gekend als band achter Anderson .Paak. Het viertal uit Los Angeles krijgt nu echter de kans om uit zijn schaduw te treden en naar verluidt zal er weldra een album verschijnen waarop een aantal zeer bekende muzikanten/zangers te horen zullen zijn. Voor hun debuutsingle “Beauty & Essex” konden ze bijvoorbeeld samenwerken met R&B-superster Daniel Caesar en Unknown Mortal Orchestra frontman Ruben Nielson. Dat ze al een tijdje bezig zijn aan eigen muziek bewijst hun volgende samenwerking “Time”, een nummer waarop de in september overleden Mac Miller te horen is naast de zwoele stem van Kali Uchis.

Als overleden artiesten nog muziek uitbrengen, draait het meestal vooral om nog snel munt te slaan. Dat gevoel hebben we met “Time” gelukkig helemaal niet, maar het nummer is eerder een ode aan een artiest die veel te vroeg van ons is heen gegaan. Geopend wordt het nummer echter met een vrolijk gitaartje en de stem van Kali Uchis. Geleidelijk aan sluiten zich steeds meer instrumenten bij en krijgen we uiteindelijk alle Free Nationals te horen. “Time” werd door de vier smooth gebracht en sluit daarom ook perfect aan bij de ontspannen vibe van Kali Uchis en Mac Miller. Het nummer golft heel behoedzaam onze hersenpan binnen en gaat daarmee dus verder waarmee The Free Nationals al op “Beauty & Essex” waren begonnen. The Free Nationals zorgen met hun jazzy en funky sfeer voor de ideale blokmuziek. Hopelijk laat dat album niet al te lang meer op zich wachten.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1926 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Andromedik - "Time"

Je moet als Belgische drum-‘n-bassliefhebber de laatste jaren onder een erg zware steen geleefd hebben als de naam Andromedik je niet bekend…
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #39

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kali Uchis - "I Wish you Roses"

Nadat Miley Cyrus vorige week nog pretendeerde bloemen voortaan zelf te kopen, wenst Kali Uchis je nu een aantal rozen toe. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.