Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single GoldLink – “U Say (feat. Tyler, The Creator & Jay Prince)”

De Amerikaanse rapscene is in volle verandering en een naam om daar in de gaten te houden, is die van GoldLink. Vijf jaar geleden was samenwerken met de grote Nick Murphy fka Chet Faker het ideale opstapje naar een resem aan singles, die één ding gemeen hebben: je kan je dansmoves er niet op onderdrukken. Hetgeen GoldLink zo veelbelovend en vernieuwend maakt in de hiphop industrie zijn niet zozeer zijn lyrics, maar zijn vernuftige producties. Hij combineert traditionele hiphop grooves met een vleugje disco en vooruitstrevende beats à la Kaytranada (met wie hij graag samenwerkt). Met zijn laatste album At What Cost is hij daarin met vlag en wimpel geslaagd, op zijn nieuwste Disporia, dat volgende week uitkomt, heeft hij zich verdiept in de Nigeriaanse muziekcultuur, wat betekent dat er weer duchtig zal geshaket kunnen worden.

“U Say” is vermoedelijk tot stand gekomen op tournee met Tyler, The Creator. De rapper die ons zopas nog verblijdde met zijn opus Igor, verleende maar al te graag zijn kwaliteiten aan het nummer, net als Jay Prince, die je er naast het tweetal ook nog op kan terugvinden. ‘You say you wanna party all day,’ zingt die laatste en die catchphrase nemen wij graag ten harte, want met zijn Afrikaanse vibe en smooth vocals is de song op en top GoldLink.

We zien hem dan ook graag in België passeren op zijn ‘Diaspora 2019 European Tour’. Op 22 november houdt hij daarmee halt in Het Depot in Leuven. Ticketverkoop start op 14 juni.

WebsiteFacebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nas & DJ Premier - "Define My Name"

‘I don’t know how to start this shit’ zei Nas exact dertig jaar geleden, waarna hij een van de allerbeste hiphopalbums aller…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Your Old Droog - "DBZ" (feat. Denzel Curry & Method Man)

Your Old Droog is een atypische rapper. Bekendheid is niet aan hem besteed, marketing laat hem koud en de mainstream is de…
AlbumsRecensies

RiTchie - Triple Digits [112] (★★★½): Zelfzorg buiten de lijntjes

Het is een tijdlang onduidelijk geweest hoe de weg van Nathaniel Ritchie verder zou lopen. Na het overlijden van bandgenoot Stepa J….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.