Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The New Death Cult – “True Eyes”

De aankondiging is spannend: in 2019 komt er vanuit de ruimte een rockband op planeet aarde aan met sprankelende, frisse muziek en een belangrijke boodschap voor de mensheid. In de veronderstelling dat ze gewoon uit Oslo komen en gewoon goede muziek willen maken, zullen we eens kijken of de muziek zo buitenaards is als ze beloven.

Met als muzikantnamen Alpha, Beta, Delta en Gamma klinkt het al minder buitenaards, maar we zullen eerst de muziek laten spreken. The New Death Cult speelt alternatieve rock, met invloeden van QOTSA, Foo Fighters, Danko Jones, … Er zit niet veel vernieuwend in wat ze laten horen en als je de muziek op deze manier verpakt, dan vinden we ook dat de muziek de inhoud alle eer moet aandoen. En dat doet het jammer genoeg niet. Een nummer dat redelijk standaard begint en zich met een degelijke solo even van zijn stevigere kant laat zien.

Nee, hier worden we niet direct warm van. Deze band zal vooral mensen gaan aanspreken door de verpakking. Helaas is de inhoud ietsje minder. De band is volgens hun fb-pagina toch al samen sinds 2015, dus op veel krediet moeten ze niet rekenen. Maar als je wil opvallen, dan blijft de muziek natuurlijk prioriteit. En dat lijkt hier net niet het geval.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Imagine Dragons - "Eyes Closed"

Al zestien jaar maakt het Amerikaanse viertal dat zichzelf Imagine Dragons noemt muziek. Over hun werk wordt wel eens lacherig gedaan, want…
LiveRecensies

Ways Around Festival 2024 (Dag 2): Alternatief muziekfeest

De tweede dag van het Ways Around Festival ging door in RESET. In een vorig leven was dit gebouw het hoofdkantoor van…
InstagramLiveRecensies

Hideous @ Kunstencentrum VIERNULVIER (Balzaal): Rock met een doel

Wie de Belgische muziekscene een beetje volgt, kan niet om Hideous heen. De band maakt een snelle opmars door. In februari bracht…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.