Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The New Death Cult – “True Eyes”

De aankondiging is spannend: in 2019 komt er vanuit de ruimte een rockband op planeet aarde aan met sprankelende, frisse muziek en een belangrijke boodschap voor de mensheid. In de veronderstelling dat ze gewoon uit Oslo komen en gewoon goede muziek willen maken, zullen we eens kijken of de muziek zo buitenaards is als ze beloven.

Met als muzikantnamen Alpha, Beta, Delta en Gamma klinkt het al minder buitenaards, maar we zullen eerst de muziek laten spreken. The New Death Cult speelt alternatieve rock, met invloeden van QOTSA, Foo Fighters, Danko Jones, … Er zit niet veel vernieuwend in wat ze laten horen en als je de muziek op deze manier verpakt, dan vinden we ook dat de muziek de inhoud alle eer moet aandoen. En dat doet het jammer genoeg niet. Een nummer dat redelijk standaard begint en zich met een degelijke solo even van zijn stevigere kant laat zien.

Nee, hier worden we niet direct warm van. Deze band zal vooral mensen gaan aanspreken door de verpakking. Helaas is de inhoud ietsje minder. De band is volgens hun fb-pagina toch al samen sinds 2015, dus op veel krediet moeten ze niet rekenen. Maar als je wil opvallen, dan blijft de muziek natuurlijk prioriteit. En dat lijkt hier net niet het geval.

7 juni 2019

About Author

Wouter Vandeweyer


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief