Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Blanck Mass – “House vs. House”

Blanck Mass laat opnieuw van zich horen en ditmaal met eigen muziek. Het electronicaproject van Brit Benjamin John Power is ondertussen een grote naam geworden in het milieu. Zijn liefde voor rockmuziek hoor je duidelijk in zijn muziek waardoor hij ook heel wat indielovers tot zijn fans kan rekenen. Onlangs werkte de Brit nog mee aan Violence, de zesde plaat van Rock Werchter-huisband Editors waar zijn experimentele electronica duidelijk zijn sporen heeft nagelaten. Blanck Mass werkte ondertussen ook aan de opvolger van World Eater. De vierde plaat van hem zal Animated Violence Mild heten en verschijnt op 16 augustus.

“House vs. House” is een eerste nummer van Animated Violence Mild en daarop horen we een typische Blanck Mass. De gestructureerde chaos komt op het eerste gehoor wat bevreemdend over, maar er zit toch een duidelijk melodielijn in “House vs. House”. De soundregisters worden wijd opengetrokken en dat soms zelfs iets te veel. De vervormde zang was een goede keuze, aangezien het nummer anders wel iets te eentonig was geworden. “House vs. House” werd tevens voorzien van een stevige drop die steeds als een verrassing uit het niets lijkt te komen. Nummers van Blanck Mass hebben altijd wat nodig gehad voor je ze helemaal kan appreciëren en dat is op “House vs. House” ook weer het geval.

Op zondag kan je Blanck Mass live aan het werk zien op Sonic City naast namen als Shame, Deerhunter en The Murder Capital.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2031 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Editors – EBM (★★★½): Kwader en luider dan ooit tevoren

Het was lange tijd stil rond de Britse rockband Editors, of toch wat nieuwe muziek betreft. Hun laatste album Violence dateert ondertussen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Editors - "Karma Climb"

Editors is er na een lange periode klaar voor om ons te verheugen met een portie nieuwe muziek. Hun vorig album mag…
AlbumsRecensies

Blanck Mass – Animated Violence Mild (★★★): De sequel is zelden beter

Benjamin John Power is de ene helft van het duo Fuck Buttons, maar de voorbije jaren heeft hij zich vooral op zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.