Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Bas ft. J.I.D. – “Fried Rice”

De nieuwste single van Bas is een extraatje voor de deluxe-editie van Milky Way, zijn laatste langspeler. Hij wordt erop bijgestaan door goudhaantje J.I.D., die eveneens getekend is bij het label van J. Cole, Dreamville. Op Milky Way stonden ook al samenwerkingen met labelmaatjes Ari Lennox en J. Cole op het menu. Het valt dus op dat ze graag binnenshuis blijven. Natuurlijk zal het Dreamville compilatie-album Revenge of the Dreamers III hier wel voor iets tussen zitten. Velen wachten ongeduldig op de release van deze compilatie, maar tot nader order is er nog geen releasedatum bevestigd.

Een verwilderde en onstuimige beat, met een metaalachtige percussie overwoekerd, kenmerkt “Fried Rice”. Een nummer waarop beide rappers vertellen hoe het is het gewicht van hun eigen thuisstad op hun rug te torsen. Vandaar ook de vergelijking van “Fried Rice” die zich onder de kippenvleugels bevindt in een afhaalmaaltijd. Bas gaat dan wel hard, maar blijft de vriendelijke, zachtaardige teddybeer waarvoor we hem zo appreciëren; “I call my mama, and I call the shots”. Daarnaast verkeert ook de immer haarscherpe J.I.D. nog steeds in bloedvorm.

J.I.D. kan je op donderdag 11 juli aan het werk zien op Dour.

5 juni 2019

About Author

Sam Donné


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief