Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ty Segall – “Taste”

Hoeveel albums Ty Segall de afgelopen jaren heeft uitgebracht? We moeten eerlijk zijn, we weten het ook niet meer zo goed. En stilzitten staat in de verste verte niet in zijn woordenboek. Nu komt hij weer op de proppen met een nieuwe single en geloof het of niet, dat hoort bij weer een nieuw album. “Taste” komt op zijn nieuwe album First Taste te staan. Het album komt op 2 augustus uit, maar voor de mensen die niet kunnen wachten, het album is al een maand gelekt. Het stond even op Apple Music en Amazon Music, maar werd er snel weer afgehaald. Wie wel geduld heeft, kan vandaag alvast een eerste single uit het nieuwe album horen.

“Taste” is een typisch Segall-nummer. Het opent met een reeks hevige drums en vanaf de rokerige, psychedelische gitaren binnenkomen vallen, herken je de Californische prins van de fuzzy garagerock meteen. Ook de vocals klinken typisch Segall met hun schreeuwerig karakter. Vooral naar het einde van de song toe, komt er een tropische en experimentele percussie bij kijken. “Taste” is niets nieuws, maar klinkt wel goed. Hopelijk weet Segall zich ook op First Taste te vernieuwen. Wij kijken er alvast naar uit, afspraak op 2 augustus, als je de officiële releasedatum wil afwachten, natuurlijk.

Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2022

Het jaar loopt langzaam maar zeker op z’n eind. Naar goede gewoonte word je dan gebombardeerd door lijstjes met eindejaarsoverzichten en dit…
InstagramLiveRecensies

Ty Segall & The Freedom Band @ OLT Rivierenhof: Spreken met het fuzzpedaal

Door de gekende redenen was het alweer van 2019 geleden dat de Californische garagegod Ty Segall halt hield in België. Dat de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Ty Segall - "Hello, Hi" (★★★★): Het peperkoeken hartje achter het fuzzpedaal

Ben je een hokjesdenker, dan plaats je de naam Ty Segall misschien vooral bij rauwe garagerock en tinnitus. Volgde je echter de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.