Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Machine Gun Kelly – “El Diablo”

©CPU – Ymke Dirikx

Het zal niet meer lang duren vooraleer we de nieuwe plaat van Machine Gun Kelly op ons bord geserveerd zullen krijgen. De Amerikaanse rapper en acteur uit Cleveland is een rasechte enfant terrible en leeft op en naast het podium een rockster-leventje. De rockelementen in de hiphop die hij maakt zijn onmiskenbaar te horen en ook op zijn aankomende vierde studioalbum Hotel Diablo zal hij die formule weer toepassen. We mogen ons in ieder geval verheugen op samenwerkingen met Lil Skies, Yungblud, Travis Baker (de drummer van blink-182), Young Thug en nog een heleboel andere A-list rappers. Met “El Diablo” kregen we gisteren alvast een tweede smaakmaker van Hotel Diablo te horen, waarvoor Machine Gun Kelly weer samenwerkte met producer/beatmaker Ronny J (die trouwens instond voor de beat van de Eminem-disstrack “Rap Devil”).

Klonk “Hollywood Whore” nog zeer als Linkin Park, gaat The Gunner uit Cleveland opnieuw wat meer de traprichting op. Het nummer moet het vooral hebben van zijn vurige lines (met alweer een sneer naar Eminem); een van de redenen ook waarom Machine Gun Kelly zo succesvol geworden is. De typische 808-trapbeat werd wat opgefleurd met een Mexicaanse trompet en dat zorgt net voor dat tikkeltje extra. Het nummer is vrij kort gehouden en dat is net goed, want zo weet “El Diablo” niet te vervelen. Wij reserveren alvast graag een kamer in Hotel Diablo, want we hebben zo een vermoeden dat het wel eens de moeite zou kunnen zijn.

Op dinsdag 3 september speelt Machine Gun Kelly in het kader van zijn Hotel Diablo-tour in de Ancienne Belgique te Brussel.

Facebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

1 juni 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief