Nieuwe singles

Nieuwe single Machine Gun Kelly – “Hollywood Whore”

©CPU – Ymke Dirikx

Daar is hij eindelijk met zijn eerste single uit Hotel Diablo: Machine Gun Kelly. De enfants terribles van de Amerikaanse hiphop ontpopte zich de afgelopen maanden niet alleen tot Eminem-rivaal nummer één, maar ook als een veel geprezen acteur (speelde onlangs Tommy Lee in Mötley Crüe-biopic The Dirt). Zijn disstrack over Eminem bezorgde hem een nieuwe boost, maar het bleef wachten tot vandaag vooraleer hij nog eens met nieuwe muziek komt. Hotel Diablo is de naam van het vierde studioalbum van de uit Cleveland komende rapper en daar zullen naar verluid de rockinvloeden nog meer naar te voren komen dan voordien.

“Hollywood Whore” is de eerste smaakmaker van Hotel Diablo en meteen ook een goede. Het nummer heeft opvallend veel weg van Linkin Park, let maar eens op de melodie die veel gelijkenissen met “Numb” vertoont. Toeval is dat niet: MGK is al heel lang fan van Linkin Park en hij mocht het voorprogramma voorzien op diens laatste tour. De flow van Kells is op “Hollywood Whore” weer ‘on point’ en ook het gebruik van echte rockinstrumenten vinden we een geslaagde zet (zeker in tijden waar de beats steeds platter en minder organisch klinken). Een imponerend nummer is “Hollywood Whore” geworden waarmee hij naast zijn steeds groter wordende fanbase ook heel wat rockfans voor zich zal kunnen winnen.

Op dinsdag 3 september speelt Machine Gun Kelly in het kader van zijn Hotel Diablo-tour in de Ancienne Belgique te Brussel.

Facebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

17 mei 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


2 COMMENTS ON THIS POST To “Nieuwe single Machine Gun Kelly – “Hollywood Whore””

  1. Simon De Wilde schreef:

    De melodie is eerder geïnspireerd op ‘Numb’ van Linkin Park i.p.v. ‘In The End.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief