Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe singles Pete Yorn – “Calm Down” & “Can’t Stop You”

Of Peter Joseph Yorn het nu elektrisch of akoestisch aanpakt, de singer-songwriter staat steeds garant voor gitaarminded muziek met een warme gloed. De debuutplaat van de Amerikaan, musicforthemorningafter, dateert al van in 2001 en vorig jaar releasete hij nog een ep in samenwerking met Scarlett Johansson, die bol staat van de hartverwarmende songs. Nu voorziet Pete Yorn een dubbele release met “Calm Down” en “Can’t Stop You”, waarop hij weer met diezelfde bezieling werkt.

“Calm Down” neigt naar de indie- en bedroompop. Los van de drumdrive, die bijna van een sample lijkt te komen, is het nummer een heuse waas van gitaren en synths. Wanneer Yorns stemgeluid dan weerklinkt, valt die zachte sfeer helemaal niet meer te ontkennen; weer eens is het vooral zijn zanglijn die de persoonlijke toets van het nummer betekent.

Ook op “Can’t Stop You” wordt alle aandacht naar Yorks zang en de extra dromerige backings gezogen. Hier haalt de man een iets meer typische singer-songwriter sound naar boven en muzikaal is het geen bloedstollend parcours. Dat hoeft dan ook niet, want waar we de Amerikaan zo graag voor hebben, is de persoonlijke sound die hij als geen ander weet neer te zetten. “Can’t Stop You” voelt aan als een omhelzing waarvan je nooit wilt dat die ophoudt. Warmte alom dus.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

30 mei 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief