FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

The Van Jets, SONS, Heideroosjes en meer op openingsdag van Pukkelpop!

©CPU – Joost Van Hoey

De blokperiode is van start gegaan. Redenen genoeg voor de organisatie om studenten te motiveren om herexamens te voorkomen door twintig namen voor de inmiddels volwaardige openingsdag te lossen. Blikvangers van de openingsdag worden dit jaar The Van Jets, die er hun allerlaatste festivalshow zullen geven, maar ook de Belgische rockers SONS en Black Box Revelation. Opvallend is ook dat de Hollandse punkrockers Heideroosjes op de openingsdag staan. Verder krijgen we met Glints, Bizzey en Miss Angel zeer geliefde hiphopnamen en ook Gestapo Knallmuzik, de meest geschifte groep van Vlaanderen, tekent present voor een groot feest. Trots zijn we bovendien op onze Grote Beer Van Morgen Ruby Grace en Peuk, die beiden al op een Dansende Beren Feest optraden en dus nu ook op Pukkelpop hun genialiteit tentoon mogen stellen.

Een openingsdag zonder elektronamen zou op Pukkelpop natuurlijk geen echte openingsdag zijn. Daarom staan dit jaar Skyve & Eva De Roo, Nadiem Shah feat. MC SIX, TLP en Laston & Geo in de grote Boiler. Naar jaarlijkse gewoonte staan ook The Boilerboys weer paraat. Ten slotte zijn ook Niels Kenis, Tofec, Vandalen en Flashback Force, het nieuwe trio bestaande uit Kim Mathijs (o.a. Ed&Kim), Kristof Claes (Goldfox) en Wiebe Loccufier (The Subs), op de line up. Voor fans van het rockgenre is er bovendien nog goed nieuws, want ook dit jaar kan je weer feesten tot in de vroege uurtjes op de beste rockplaatjes. Underground werd na het succes van vorig jaar verhuisd naar de Club en zal op de openingsavond Stijn Van De Voorde ontvangen.

De line up is hiermee zo goed als rond, maar enkele laatste toevoegingen volgen de komende weken nog. Tickets voor Pukkelpop zijn nog steeds te koop.

1378 posts

About author
Certified pop-slet
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

Brussel Brost 2021: Met grote onderscheiding geslaagd

‘We mogen weer!’. Het optimisme spatte er gisteren op Tour & Taxis vanaf, want rond de 10.000 studenten konden gisteren hun academiejaar…
FeaturesWedstrijden

Maak kennis met AMOR van De Roma en win duotickets

De legendarische Antwerpse concerttempel De Roma heeft er een gloednieuw zaaltje bij. Het vond in restaurant AMOR, pal naast de eigen zaal,…
LiveRecensies

Crammerock 2021 (Dag 2): Amper tijd om stil te blijven zitten

Dag twee van Crammerock 2021 begon grijs en kil, maar het duurde niet lang alvorens de zon door de wolken brak. Ondanks…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.