Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ho99o9 X Ghostemane – “Twist Of Fate / Cobra”

© CPU – Bert Savels

Een kleine maand is het ondertussen geleden dat de Amerikaanse cyberpunkers Ho99o9 de Botanique aan flarden speelden. Dat het optreden bij heel wat fans nog nazindert, is dan ook geen toeval. Het trio uit New Jersey heeft de afgelopen jaren een fameuze livereputatie weten op te bouwen en ze wekken een in hiphop ongeziene energie op. Met hun debuut United States of Horror maakten ze in 2017 een duidelijk statement van wat er allemaal aan het mislopen is in hun land en vorig jaar volgde daar met Cyber Cop (Unauthorized MP3) een degelijke mixtape op. Samen met de bekende trap metal rapper Ghostemane lossen ze vandaag met “Twist Of Fate / Cobra” alweer een eerste deeltje van hun volgende project.

“Twist Of Fate / Cobra” laat, zoals we dat van Ho99o9 ondertussen gewend zijn, weinig aan de verbeelding over. Loeiharde gitaarsamples worden samengebracht met stevige beats en snedige drums van Brandon Pertzborn terwijl theOGM en Eaddy zich de longen uit het lijf schreeuwen. Deel één van “Twist Of Fate / Cobra” staat vooral in het teken van punk, maar vanaf het midden ligt de focus wat meer op de iets stevigere hiphop. De gastbijdrage van Ghostemane is zeker niet mis, maar wij komen toch vooral aan onze trekken als TheOGM en Eaddy het voor het zeggen hebben.

Helaas geen Ho99o9 deze zomer op een Belgische festivalweide, maar Ghostemane maakt deze zomer wel zijn opwachting op Pukkelpop op zondag 18 augustus.

Facebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

2029 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Jera on Air voegt vierde festivaldag toe met onder andere The Prodigy en Enter Shikari

Als een donderslag bij heldere hemel: zo voegde Jera on Air vandaag uit het niets een vierde dag toe aan zijn festival….
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 4): En op het einde wint de groove

Het is een cliché, maar de laatste dag van een festival is altijd wat lastiger. Zeker op Pukkelpop waar we 260 artiesten…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 2): Wispelturige mengelmoes

De tweede dag van Pukkelpop is eigenlijk nog altijd de eerste officiële festivaldag met alle podia open en een stuk meer volk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.