Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ho99o9 X Ghostemane – “Twist Of Fate / Cobra”

© CPU – Bert Savels

Een kleine maand is het ondertussen geleden dat de Amerikaanse cyberpunkers Ho99o9 de Botanique aan flarden speelden. Dat het optreden bij heel wat fans nog nazindert, is dan ook geen toeval. Het trio uit New Jersey heeft de afgelopen jaren een fameuze livereputatie weten op te bouwen en ze wekken een in hiphop ongeziene energie op. Met hun debuut United States of Horror maakten ze in 2017 een duidelijk statement van wat er allemaal aan het mislopen is in hun land en vorig jaar volgde daar met Cyber Cop (Unauthorized MP3) een degelijke mixtape op. Samen met de bekende trap metal rapper Ghostemane lossen ze vandaag met “Twist Of Fate / Cobra” alweer een eerste deeltje van hun volgende project.

“Twist Of Fate / Cobra” laat, zoals we dat van Ho99o9 ondertussen gewend zijn, weinig aan de verbeelding over. Loeiharde gitaarsamples worden samengebracht met stevige beats en snedige drums van Brandon Pertzborn terwijl theOGM en Eaddy zich de longen uit het lijf schreeuwen. Deel één van “Twist Of Fate / Cobra” staat vooral in het teken van punk, maar vanaf het midden ligt de focus wat meer op de iets stevigere hiphop. De gastbijdrage van Ghostemane is zeker niet mis, maar wij komen toch vooral aan onze trekken als TheOGM en Eaddy het voor het zeggen hebben.

Helaas geen Ho99o9 deze zomer op een Belgische festivalweide, maar Ghostemane maakt deze zomer wel zijn opwachting op Pukkelpop op zondag 18 augustus.

Facebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

1388 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Ghostemane - "Crash 'n Learn", "Convoluted" & "Crime Time"

Twee jaar na Fear Network, een van Ghostemane’s ruigste miniprojectjes, brengt de Amerikaanse mixer van hiphop en metal een vervolg uit. Fear…
AlbumsRecensies

Ghostemane - ANTI-ICON (★★★★): Niet iconisch, wel meesterlijk

Van een diploma astrofysica naar een dikbetaalde job in het bedrijfsleven naar de muziekindustrie. Eric Whitney heeft in zijn 29-jarige bestaan al…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ghostemane - "AI"

Er zijn maar weinig rappers als Eric Whitney. Hij heeft een diploma in de astrofysica en werkte een tijdje in het bedrijfsleven….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.