AlbumsRecensies

Dogpeople – DEMO::DEMO (★★★★): Bloedstollende noisetrip met bloeddorstige honden

Hoe een wandeling met je favoriete viervoeter klinkt in een pikdonker bos? Maak kennis met Dogpeople; dreigend, intens en zinderend. Het Gentse noiseduo is op hun debuut-ep DEMO::DEMO vastberaden om komaf te maken met jouw vriendelijke routine in de hondenweide. Dogpeople schaart zich met hun hongerige beesten aan de rand van de wildernis voor een dubieuze jachtpartij. Het verslag van die tocht is een meticuleus nagebootste fieldrecording met louter analoge klankbronnen (stem, gitaarversterkers en mondharmonica). Percussie dicteert de onverschrokken en verbeten tred van de roedel en hun baasjes met een geladen tweeloop in de aanslag. Gemanipuleerde scapes en drones uit een tapedeck kleuren de almaar escalerende situatie. Kettingen rammelen, takken barsten en potentiële prooien ritselen door de struiken in hun zoektocht naar een schuilplaats.

DEMO::DEMO is een twee tracks tellende cassette tape. Een twintig minuten durende wandeling, waarbij distortion ons om de oren knettert en onze oerinstincten nog eens aangewakkerd worden. Grommen, snauwen en bijten: voor één keer mag het. Knarsend opbouwen en bevreemdende spanning, vecht er vooral niet tegen en laat je meeslepen in de schoonste krochten van de underground. Wat deze ep zo geniaal maakt? Zelfs na de tiende luisterbeurt ontdek je nog nieuwe elementen van deze grillige strooptocht. 

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Canty - "Mercy Street"

Zanger en multi-instrumentalist Canty uit London staat aan het begin van hun piepjonge carrière. Amper twee maanden geleden kwam hun eerste single…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dean Blunt - "Rinsed" (feat. TYSON)

Dean Blunt is een van de meest mysterieuze figuren in de muziekwereld. Fans die zich verdiepen in zijn discografie, constateren al snel…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gilla Band – "Sports Day"

Dat Gilla Band (voorheen Girl Band) zich lastig laat vangen in genres, bewezen ze recentelijk nog op het in oktober uitgebrachte Most Normal….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.