AlbumsRecensies

Dogpeople – DEMO::DEMO (★★★★): Bloedstollende noisetrip met bloeddorstige honden

Hoe een wandeling met je favoriete viervoeter klinkt in een pikdonker bos? Maak kennis met Dogpeople; dreigend, intens en zinderend. Het Gentse noiseduo is op hun debuut-ep DEMO::DEMO vastberaden om komaf te maken met jouw vriendelijke routine in de hondenweide. Dogpeople schaart zich met hun hongerige beesten aan de rand van de wildernis voor een dubieuze jachtpartij. Het verslag van die tocht is een meticuleus nagebootste fieldrecording met louter analoge klankbronnen (stem, gitaarversterkers en mondharmonica). Percussie dicteert de onverschrokken en verbeten tred van de roedel en hun baasjes met een geladen tweeloop in de aanslag. Gemanipuleerde scapes en drones uit een tapedeck kleuren de almaar escalerende situatie. Kettingen rammelen, takken barsten en potentiële prooien ritselen door de struiken in hun zoektocht naar een schuilplaats.

DEMO::DEMO is een twee tracks tellende cassette tape. Een twintig minuten durende wandeling, waarbij distortion ons om de oren knettert en onze oerinstincten nog eens aangewakkerd worden. Grommen, snauwen en bijten: voor één keer mag het. Knarsend opbouwen en bevreemdende spanning, vecht er vooral niet tegen en laat je meeslepen in de schoonste krochten van de underground. Wat deze ep zo geniaal maakt? Zelfs na de tiende luisterbeurt ontdek je nog nieuwe elementen van deze grillige strooptocht. 

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Stone Giants - West Coast Love Stories (★★★★): De romantische ziel van Amon Tobin

Al een kwarteeuw behoort Amon Tobin, samen met andere grootheden als Aphex Twin of Squarepusher, tot de absolute pioniers van de hedendaagse…
AlbumsRecensies

The Guru Guru - It's a (Doggy Dog) World (★★★★): Verfrissende nummers met een heerlijke dreigende ondertoon

Het zou te makkelijk zijn om een band af te rekenen op het feit dat ze een liveversie uitbrengen. The Guru Guru…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lingua Ignota - "Pennsylvania Furnace"

Een voorbeeld van een artiest die haar verleden als geen ander heeft weten om te zetten in een eigen stijl is Lingua…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.