Nieuwe singles

Nieuwe single Joost – “Buurman”

Het gaat de laatste tijd hard voor Joost Klein. De nog altijd maar 21-jarige Friese rapper maakte al heel wat mee in zijn nog jonge maar toch al heel turbulente leven. Joost verloor op jonge leeftijd zijn ouders en begon dan maar een YouTube-kanaal. Onder de naam EenhoornJoost verwierf hij heel wat bekendheid door zijn grappige maar vooral erg absurde filmpjes. In 2016 postte hij plots een videoclip voor zijn eerste single “Bitches” op zijn kanaal en de bal ging vrijwel direct aan het rollen.

Even later volgde al snel zijn eerste EP Dakloos, een jaar later gevolgd door zijn eerste langspeler Scandinavian Boy. Vorig jaar kwam er dan nog een samenwerkingsalbum met collega-rapper Donnie en in begin dit jaar was er alweer een nieuw album getiteld Albino. Met dat album scoorde Joost niet alleen bij zijn internet-aanhang, maar ook in de échte muziekwereld.

Met zijn knotsgekke raps (die vooral bestaan uit complete nonsens) en harde beats heeft Joost de perfecte cocktail in handen voor de jeugd van nu. Zijn populariteit stijgt nog elke dag en ook op zijn nieuwste single “Buurman” stelt ‘de blanke Paul De Leeuw’ niet teleur. Het nummer begint met een saxofoon-deuntje waarna de beat al snel komt invallen. Het is een heerlijk zomers nummer, maar toch heeft het nummer ook een donker randje wanneer de saxofoon even wegvalt en de beat een paar tanden wordt opgeschroefd.

Joost weet dus opnieuw een erg leuke en originele single af te leveren. Hopelijk blijft hij zichzelf heruitvinden, wij zijn alvas fan van zijn gewaagde muziekstijl. Wie Joost deze zomer aan het werk wil zien moet afzakken naar de weide van Pukkelpop. Daar geeft hij op vrijdag het beste van zijn nogal energieke en lichtgestoorde zelf. Niet te missen dus!

YoutubeFacebookInstagram

25 mei 2019

About Author

Jonas Verstichel


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief