Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Griswolds – “Beware the Dog (chilled AF)”

De Australiërs van The Griswolds zijn intussen al even bezig. We leerden hen voor het eerst kennen in 2014 met Be Impressive. Echt vernieuwend klonk dat debuut niet; het waren tenslotte de hoogdagen van de indiepop. Desondanks barstten een aantal nummers, zoals “Down and Out”, van de genialiteit. We waren dan ook enthousiast toen de groep op tweede plaat High Times for Low Lives plots met een heel ander, verrassend eclectisch geluid voor de dag kwam. Het was een enorm risico, maar het wierp zonder twijfel zijn vruchten af.

Sindsdien heeft de groep met een aantal producers samengewerkt, maar op nieuw solowerk is het al even wachten. In de tussentijd komen ze nu met een nieuwe single, die fans bekend zal voorkomen: “Beware the Dog” stond op Be Impressive, en mag dit jaar vijf kaarsjes uitblazen. Om dat te vieren is deze nieuwe versie opgenomen, met een heel ander arrangement.

Dat laatste is dan nog een understatement. Eigenlijk is deze renditie quasi onherkenbaar, maar daar is niks mis mee. Een sombere gitaar draagt de stem van zanger Chris Whitehall, later vervoegd door een eenvoudige drumbeat en dromerige samenzang, die we al kenden van “High Times for Low Lives” en de Rihanna-cover “James Joint”. Herwerkingen van bestaande songs kunnen soms erg geforceerd aanvoelen, maar “Beware the Dog (chilled AF)” had net zo goed het origineel kunnen zijn.

Al is het maar een tussendoortje, deze single heeft ons aangenaam verrast. Uiteraard blijven we met spanning wachten op meer nieuw materiaal.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

 

193 posts

About author
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Griswolds – “Nice to Meet Ya!”

Er zijn zo van die bands die niet helemaal lijken te beseffen wat de sterktes van hun muziek nu eigenlijk zijn, en…
Filmpje van de weekNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"Oude Bekenden

Filmpje Van De Week 1-7 Juni

Hallo dit keer zijn we een dag te laat met ons filmpje van de week, maar hij is daarom niet minder goed….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.