LiveRecensies

blackwave. @ M HKA: Exclusieve set op exclusieve locatie

©CPU – Willem Devriendt

Gisterenavond gaven de heren van blackwave. een exclusief optreden dat werd bijgewoond door slechts tweehonderd gelukkigen. Een exclusief evenement vraagt natuurlijk om een exclusieve locatie. Het dakterras van het Museum voor Hedendaagse Kunst Antwerpen, dat werd verlicht door de ondergaande zon, diende als achtergrond voor deze unieke showcase. Het optreden van blackwave. was de aftrap van het kunstenproject ART United, een initiatief van Pukkelpop samen met tien musea en verschillende kunstinstellingen, met als doel om kunst en muziek te combineren en meer deel te laten uitmaken van de jongerencultuur.

©CPU – Willem Devriendt

Onder toeziend oog van Chokri Mahassine, festivalorganisator van Pukkelpop, trapte blackwave. deze unieke set af met “BIG Dreams”, een echte meezinger die nog eens dansbaar is ook. Dat werd dan ook bewezen door het publiek, dat vanaf de eerste tel niet meer kon blijven stilstaan. Het publiek keek al een tijd uit naar deze avond en was dan ook direct in de juiste sfeer. Veel moeite moesten de zangers/rappers Will en Jay dus niet doen om het publiek enthousiast te maken. Wél moesten ze aan die hoge verwachtingen voldoen, en hierin slaagden ze met glans.

©CPU – Willem Devriendt

Het hiphopduo blackwave. bestaat uit Willem Ardui en Jay Walker, maar is eigenlijk zoveel meer dan dat. De twee frontmannen zouden lang niet zo straf zijn zonder hun geweldige band die hen live begeleidt. De verschillende bandleden werden dan ook verdiend in de spotlight geplaatst tijdens enkele schitterende solo’s. We zagen op het podium dan ook een volwaardige band staan, die een geslaagde mengeling van funk, hiphop en jazz op het publiek losliet.

©CPU – Willem Devriendt

Het publiek bespelen, dat hebben de twee heren enorm goed onder de knie. Meezingen, meedansen, meespringen: het voelde bij het publiek zo spontaan aan, ondanks de hoge ‘awkward-factor’ die soms aanwezig is bij een klein publiek. Iedereen had hetzelfde gevoel: dit optreden was een uniek moment, waar ze ten volle van zouden genieten. Met zalig warme zonnestralen op ons gezicht werden we in hogere sferen gebracht door de song “Hands Up!”. De laidback vibe, gecreëerd door de sound van een jazzy, elektronische piano en het tragere tempo, maakte van dit nummer eigenlijk dé perfecte soundtrack voor deze setting. Een niet te vergeten hoogtepunt kregen we bij “Up There”, een nieuw nummer dat pas eind dit jaar uitgebracht wordt. Jay en Will kwamen tussen het publiek staan om samen met hen los te gaan; een wondermooi gebeuren, waardoor zelfs de vloer van het dakterras lichtjes ging daveren.

©CPU – Willem Devriendt

Na dit energieke moment kwamen de twee frontmannen even op adem tijdens een instrumentaal intermezzo van de band. Het duurde niet lang vooraleer ze terug waren om het optreden in stijl te eindigen met het feelgood nummer “Whasgood?!”, gevolgd door “Elusive”, waarbij De Nieuwe Lichting-winnaar David Ngyah nog even het publiek kwam inpakken.

©CPU – Willem Devriendt

blackwave. liet tijdens deze unieke set weer eens blijken dat ze wel degelijk ‘GoodEnough’ zijn, en ze zijn zelfs veel meer dan dat. Voor de fans die het geluk hadden hier aanwezig te kunnen zijn, zal dit optreden beslist nog lang nazinderen. Dit een onvergetelijk optreden noemen, is zelfs nog een understatement!

Fan van de foto’s? Nog meer beelden van de show zijn op onze Instagram te vinden. Volgen is de boodschap!

Setlist:

BIG Dreams
Altun Ha
Hands Up
GoodEnough
never seen u
Listen To The Kids
Swangin
Ay ay
Funky
Flow
Up There

Whasgood?!
Elusive

Dit vind je misschien ook leuk:
InstagramLiveRecensies

Pukkelpopkwartier (Dag 3): U wilt dansen? U móét dansen!

Na de rappers van donderdag en de gitaren van vrijdag, was het op zaterdag tijd om te dansen. Hoe kon het ook…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpopkwartier (Dag 2): Tussen hemel en hel

  We kwamen gisterenochtend niet geradbraakt uit ons tentje gekropen en onze schoenen hingen niet vol bier en modder, maar het was…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpopkwartier (Dag 1): Bliksem en donder

Het rijk der vrijheid opent bijna zijn deuren, maar voor een normale Pukkelpop-editie was het jammer genoeg nog iets te vroeg. Het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.