Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ezra Furman – “Calm Down aka I Should Not Be Alone”

Vier soloplaten heeft Erza Furman al op zijn palmares staan en toch doet zijn naam weinig belletjes rinkelen. Je zou hem bijvoorbeeld kunnen kennen van de soundtrack van Netflix-serie Sex Education. Een bijna logische, muzikale keuze als je de serie gezien hebt, maar Furman is ook de geschikte persoon. Hij is namelijk een opvallende figuur die al eens graag lippenstift draagt en zich op podium in een mooie jurk durft hijsen.

Zijn laatste plaat, Transangelic Exodus, toonde dat hij niet vies is van een politieke boodschap en dat, net zoals zijn boodschap, ook goede muziek niet altijd evident moet zijn. Al moesten we wel constateren dat de boodschap voorop stond en muziek als medium een tweederangsrol kreeg aangemeten. Hopelijk krijgen we op zijn nieuwe plaat een perfect evenwicht tussen de twee.

“Calm Down aka I Should Not Be Alone” is een eerste voorsmaakje van zijn nieuwe album, Twelve Nudes, dat op 30 augustus uitkomt. De nieuwe single is een punksong met scheurende gitaren en vooral een heerlijke, constante baslijn. De gitaren klinken net iets harder dan we gewoon zijn van hem. Terwijl de riffs uitsterven, worden er enkele catchy ‘oh oohs’ gezongen en die klinken vertrouwd aan. “Calm Down aka I Should Not Be Alone” maakt ons benieuwd naar Furmans nieuwe album.

Op woensdag 20 november staat Ezra Furman in de Botanique. Meer info vind je hier.

Site/Facebook/Twitter

Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

Ezra Furman @ Botanique (Orangerie): Punkrock in een bloemenjurkje

Niet al te vaak krijg je van een man in een bloemenjurkje harde punkrock voorgeschoteld, maar afgelopen avond was dat wel het…
AlbumsRecensies

Ezra Furman - Transangelic Exodus (★★★): Kritiek met lippenstift

  Ezra Furman is terug met ondertussen al een vierde soloplaat. Toch ringt de naam nog niet overal een belletje. Furman is…
Muzieknieuwtjes

Veertig nieuwe namen Pukkelpop

Pukkelpop, het alternatieve muziekfestival uit Hasselt, maakte vandaag weer enkele nieuwe namen bekend. Op Snapchat liet het festival ons al raden en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.