Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single B Boys – “I Want”

© Daniel Topete

B Boys zijn terug met nieuwe muziek en een nieuwe plaat. Het trio uit Brooklyn brengt 26 juli hun tweede plaat Dudu uit, de opvolger van Dada. Niet alleen met hun gekke albumnamen hebben ze zich al in de kijker weten te spelen, ook muzikaal heeft B Boys heel wat overtuigende argumenten. Geïnspireerd op post-punk grootheden Wire en Gang of Four hebben de drie met een dosis eigenheid een frisse post-punk sound weten te creëren. Met “I Want” weten ze twee jaar na hun vorig album opnieuw te overtuigen.

Voor de meest ingewikkelde muziek moet je niet bij B Boys zijn. Ook “I Want” is redelijk makkelijk te verteren en dat is voornamelijk te danken aan een éénvoudige, maar ook effectieve gitaarrif. Ingewikkeld mag de muziek dan niet zijn, dat betekent niet dat er niet een kleine hoek af is. Zo valt er niet meteen een duidelijke lijn te trekken tussen strofe en refrein en dat zien we bij hun zeker als een pluspunt. Het imperfecte maakt “I Want” net tot dat wat het is: een heerlijke post-punk anthem zonder veel tierlantijntjes.

Facebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek!

16 mei 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief