Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Tycho – “Pink & Blue”

De Amerikaan Scott Hansen maakt al heel zijn leven fijne instrumentale ambient muziek met een toegankelijk en dansbaar kantje. Dit jaar gooit hij het weliswaar over een andere boeg. Met “Easy” kregen we een eerste single te horen waarop vocals te horen waren, en het lijkt erop dat dit hem wel beviel. Weather, zijn nieuwe album, verschijnt op 12 juli en daarop zijn heel wat samenwerkingen te vinden met zangeres Saint Sinner. Hij gaat dus wat dezelfde weg op als Maribou State en dat kan je ook nu weer horen in de single “Pink & Blue”. En voor de behoudsgezinde fans verscheen ook een instrumentale versie, sympathieke mens!

“Pink & Blue” klinkt als een zeer leuk, zweverig indie pop liedje. Bands als Yumi Zouma en zelfs iets Chvrches-aandoend komen bovendrijven, en dan weet je dat je muziek heel plezant klinkt. Bij Tycho krijgen we een klein beetje zijn herkenbare sound terug, maar toch lijkt het een radicale wijziging te worden. Een refrein dat aanstekelijk klinkt en muziek dat zich richting het popspectrum begeeft; het is wennen. Gelukkig is er ook een instrumentale versie te horen en daarop krijgen we een Tycho zoals we het gewend zijn: zweverig en met de typerende synthgeluiden. Benieuwd wat dat volledige album zal geven!

Op 17 februari volgend jaar (hij is er alleszins vroeg bij) staat de man in de Ancienne Belgique.

15 mei 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter