Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tycho – “Pink & Blue”

De Amerikaan Scott Hansen maakt al heel zijn leven fijne instrumentale ambient muziek met een toegankelijk en dansbaar kantje. Dit jaar gooit hij het weliswaar over een andere boeg. Met “Easy” kregen we een eerste single te horen waarop vocals te horen waren, en het lijkt erop dat dit hem wel beviel. Weather, zijn nieuwe album, verschijnt op 12 juli en daarop zijn heel wat samenwerkingen te vinden met zangeres Saint Sinner. Hij gaat dus wat dezelfde weg op als Maribou State en dat kan je ook nu weer horen in de single “Pink & Blue”. En voor de behoudsgezinde fans verscheen ook een instrumentale versie, sympathieke mens!

“Pink & Blue” klinkt als een zeer leuk, zweverig indie pop liedje. Bands als Yumi Zouma en zelfs iets Chvrches-aandoend komen bovendrijven, en dan weet je dat je muziek heel plezant klinkt. Bij Tycho krijgen we een klein beetje zijn herkenbare sound terug, maar toch lijkt het een radicale wijziging te worden. Een refrein dat aanstekelijk klinkt en muziek dat zich richting het popspectrum begeeft; het is wennen. Gelukkig is er ook een instrumentale versie te horen en daarop krijgen we een Tycho zoals we het gewend zijn: zweverig en met de typerende synthgeluiden. Benieuwd wat dat volledige album zal geven!

Op 17 februari volgend jaar (hij is er alleszins vroeg bij) staat de man in de Ancienne Belgique.

3487 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tycho & Benjamin Gibbard – "Only Love"

Tycho is een artiest die altijd al bekend stond om zijn heerlijk dromerige instrumentale elektronica. Dat veranderde in 2019 toen hij Weather…
LiveRecensies

Tycho @ Ancienne Belgique (AB Ballroom): Waarom die zangeres?

Scott Hansen, of Tycho, is geen nobele onbekende in ons bescheiden Belgenlandje. De producer komt geregeld eens langs en mocht vandaag voor…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tycho - "Easy"

We hebben er even moeten op wachten, drie jaar om precies te zijn, maar later dit jaar verschijnt het vierde album van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.