Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Tycho – “Easy”

We hebben er even moeten op wachten, drie jaar om precies te zijn, maar later dit jaar verschijnt het vierde album van Tycho. Het project rond Scott Hansen verandert hiervoor voor het eerst van label en zijn nieuwe plaat verschijnt later dit jaar bij Ninja Tune. Een datum of titel voor dat album hebben we nog niet, een eerste single is er nu wel. “Easy” laat wederom dezelfde chille vibe weerklinken, al horen we nu ook een stem in de muziek van Tycho. Vernieuwend!

Zoals steeds gaan het visuele en het muzikale hand in hand, en dat is op “Easy” niet anders. Hoewel er gewoon maar een audiofragment op YouTube staat, weet Tycho wederom te betoveren met zijn visuals. Maar ook muzikaal brengt hij ons in hogere sferen door de typerende synthvibes die op het ene moment heel dansbaar klinken en op het andere moment je eerder doen zweven. Als er plots een stem in het geheel komt, ben je toch wat verrast, want normaal is dit niet voor een Tycho song. Het brengt wel een leuke meerwaarde, al vinden we de focus op het instrumentale in zijn muziek nog belangrijker.

Binnenkort dus meer muziek.

17 april 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief