Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Cult of Luna – “The Silent Man”

Cult of Luna

Cult of Luna is met hun twintigjarige carrière een doorzettende naam in de moderne sludge-metal. Ze zijn afkomstig uit het Zweedse Umeå, maar touren door heel Europa, en ook in Dessel laten ze zichzelf zien deze zomer. Cult of Luna staat bekend om een lange, uitgerekte maar loeiharde sound, die critici benoemen als ‘post-metal’. Na hun vijf eerdere albums kondigden ze een nieuwe plaat aan, die deze herfst te horen zou zijn. Met “The Silent Man” geven de Zweden een eerste voorsmaakje van die aanstaande release.

“The Silent Man” is donker en grauw, op deze tien minuten lange trip wandelt Cult of Luna verschillende paden af. De single begint zwaar en luidruchtig, een knipoog naar de doom-metal waar de band in hun begindagen om bekend stond. De hele track is gevuld met feedback, sirenes en zelfs slidegitaar, en dat maakt “The Silent Man” naast zwaar ook opvallend zweverig. De vocals zijn op een kenmerkende ‘oerschreeuwstijl’ gezongen. Op de helft van het nummer komen we in een breakdown terecht, gevolgd door een lange, symfonische crescendo-opbouw. Verwacht je aan oorverdovende drums en gitaarsolo’s die als landende ufo’s klinken. Tot aan minuut tien lijkt Cult of Luna naar een climax te zoeken, maar die laten ze vallen door de luisteraar in een leegte achter te laten. Daar is de “The Silent Man”…

Op vrijdag 21 juni is Cult of Luna te zien op Graspop Metal Meeting.

Facebook – Twitter – Instagram –Website

11 mei 2019

About Author

Felix Vloeberghs


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter