Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Madonna ft. Swae Lee – “Crave”

Madonna is één van de weinige mensen die geen achternaam nodig heeft. The Queen Of Pop is zonder twijfel een icoon en heeft popmuziek en liveshows voor altijd veranderd. Intussen is Madonna zestig jaar oud en binnenkort verschijnt haar veertiende studioalbum Madame X. Die bijnaam kreeg ze van haar danslerares toen ze negentien was. Haar danslerares zei tegen haar studente dat ze Madonna elke dag weer niet herkende, doordat ze elke les een andere identiteit aannam. Madonna blies haar oude bijnaam nieuw leven in en stelde dat Madame X een geheime agent is die voor vrijheid vecht en een lichtpunt in de duisternis is. Madame X heeft vijftien verschillende identiteiten en niet toevallig gaan er evenveel nummers op het gelijknamige album verschijnen. Op “Medellín” zagen we Madonna al als cha-chadanseres en tijdens “I Rise” bekritiseerde ze de wetten rond het recht op een wapen in haar geboorteland, de VS. Intussen woont Madonna al enkele jaren in Portugal.

Het nieuwe “Crave” is een samenwerking met de Amerikaanse rapper Swae Lee. Samen met zijn broer vormt hij het hiphop duo Rae Sremmurd. Tijdens “Crave” haalt Madonna aan dat ze een gevaarlijk verlangen heeft naar Amerika, maar vooral naar een geliefde. Madonna heeft al honderden liefdesnummers en “Crave” komt nu bij op die lijst te staan. Het aandeel van Swae Lee is voor het merendeel van het nummer eerder subtiel, maar wel aangenaam. Muzikaal gezien is “Crave” te vergelijken met Madonna haar vorige single en American Life (2003). Het brengt een melancholisch gevoel met zich mee, en hoewel “Crave” niet per se slecht is, is het wel het minste nummer van de drie die we nu al te horen kregen.

Volgende week zaterdag zal Madonna te zien zijn tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival. Daar zou ze een hit en een nummer van Madame X brengen. Madame X verschijnt op 14 juni in de winkelrekken, maar voor het zover is zouden we nog twee singles te horen krijgen.

FacebookInstagramWebsite

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek!

956 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rae Sremmurd - "Torpedo"

Sinds hun doorbraak in 2015 is het Amerikaanse duo Rae Sremmurd niet meer weg te denken uit de snel evoluerende hiphopwereld. Als…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Lolahol - "Lock&Key"

Haar moeder is voor velen de ‘queen of pop’ en Lolahol is vastberaden om in de voetsporen van haar moeder te treden….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Calvin Harris - Funk Wav Bounces Vol. 2 (★★): Dertien in een dozijn

We willen niet denigrerend doen over je sociale capaciteiten, maar in vergelijking met het adressenboekje van Calvin Harris, zal zowat iedereen het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.