Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Madonna ft. Swae Lee – “Crave”

Madonna is één van de weinige mensen die geen achternaam nodig heeft. The Queen Of Pop is zonder twijfel een icoon en heeft popmuziek en liveshows voor altijd veranderd. Intussen is Madonna zestig jaar oud en binnenkort verschijnt haar veertiende studioalbum Madame X. Die bijnaam kreeg ze van haar danslerares toen ze negentien was. Haar danslerares zei tegen haar studente dat ze Madonna elke dag weer niet herkende, doordat ze elke les een andere identiteit aannam. Madonna blies haar oude bijnaam nieuw leven in en stelde dat Madame X een geheime agent is die voor vrijheid vecht en een lichtpunt in de duisternis is. Madame X heeft vijftien verschillende identiteiten en niet toevallig gaan er evenveel nummers op het gelijknamige album verschijnen. Op “Medellín” zagen we Madonna al als cha-chadanseres en tijdens “I Rise” bekritiseerde ze de wetten rond het recht op een wapen in haar geboorteland, de VS. Intussen woont Madonna al enkele jaren in Portugal.

Het nieuwe “Crave” is een samenwerking met de Amerikaanse rapper Swae Lee. Samen met zijn broer vormt hij het hiphop duo Rae Sremmurd. Tijdens “Crave” haalt Madonna aan dat ze een gevaarlijk verlangen heeft naar Amerika, maar vooral naar een geliefde. Madonna heeft al honderden liefdesnummers en “Crave” komt nu bij op die lijst te staan. Het aandeel van Swae Lee is voor het merendeel van het nummer eerder subtiel, maar wel aangenaam. Muzikaal gezien is “Crave” te vergelijken met Madonna haar vorige single en American Life (2003). Het brengt een melancholisch gevoel met zich mee, en hoewel “Crave” niet per se slecht is, is het wel het minste nummer van de drie die we nu al te horen kregen.

Volgende week zaterdag zal Madonna te zien zijn tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival. Daar zou ze een hit en een nummer van Madame X brengen. Madame X verschijnt op 14 juni in de winkelrekken, maar voor het zover is zouden we nog twee singles te horen krijgen.

FacebookInstagramWebsite

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek!

661 posts

About author
Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Swae Lee - "Dance Like No One's Watching"

Swae Lee is al een tijdje geen onbekende meer in de hiphopwereld. Samen met zijn broer Slim Jxmmi bracht hij als Rae…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Internet Money feat. Swae Lee & Future - "Thrusting"

Internet Money is een van de grootste en meest succesvolle hiphopcollectieven van deze generatie, en dat met slechts een handvol producers. Toch…
AlbumsRecensies

Pop Smoke - Shoot for the Stars Aim for the Moon (★★★½): The Woo leeft voort

Pop Smoke was vorig jaar een van de rijzende sterren in de hiphopwereld en was een van de vaandeldragers in de New…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.