Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single K1D ft. Krisy & Bhavi – “CHECK”

We kennen K1D nog als de schaduw van Woodie Smalls, maar deze Waaslandse rapper is ondertussen echt veel meer dan dat. Zijn verrassende passage op Pukkelpop, duizenden streams en twee knallende ep’s zitten daar ongetwijfeld voor iets tussen. Wat hem echt veel meer maakt dan zijn copain, is zijn eigentijdse hiphopsound. Niemand in België klinkt als K1D, die je qua sound gerust mag plaatsen tussen de Migos-mastodonten van deze wereld. Hét mainstreamgeluid van dit decennium is veruit aan hem besteed. Dus laten we vanaf nu afspreken dat we K1D niet meer vernoemen als de wederhelft van Woodie Smalls. Noem hem gerust de Travis Scott van Sint-Niklaas.

Vandaag vuurt de Travis Scott van Sint-Niklaas een nieuwe single op ons af, die ons warm moet maken voor zijn aankomende derde ep. “CHECK” is weer zo’n schijf die zijn internationale sound bevestigt. Door de autotune in de stemmen zou je zelf kunnen vergeten dat het nummer niet uit de States komt. De ritmesectie komt uit de koker van vaste beatmaker Chuki Beats. 

https://www.instagram.com/p/BxP5Kpsn24P/

Het nummer start na het refrein meteen met knallende lijnen van K1D zelf. Het hoogtepunt lijkt al bereikt, maar niets is minder waar. De kers op de indrukwekkende taart zijn de features; K1D koos voor een internationale samenwerking en een vaste Brusselse waarde en dat resulteerde in dat tikkeltje extra.

Belgische hiphopfans zullen Krisy ongetwijfeld kennen. Hij is de man achter producer De La Fuentes en werkte onder andere mee aan Batterie Batterie van Damso. Met drie mixtapes op zijn teller is hij niet weg te slaan uit de Brusselse scene. Bhavi moet u dan weer kennen van het geniale Toothpick van DVTCH NORRIS. Hij is een Brusselaar die imigreerde naar het geboorteland van zijn moeder, Argentinië, waar hij meteen enorm bekend raakte. Nu zal het vast niet lang duren voor hij ook in ons land the next big thing wordt.

Door “CHECK” zien wij de toekomst rooskleurig. Tot nu toe bepalen rappende Belgen enkel de Franse rap, maar met de nieuwe single van K1D wordt dat binnenkort misschien wel meer dan dat. Die nieuwe ep wordt er dus zeker een om in de gaten te houden. 

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

10 mei 2019

About Author

Nils Van Reusel


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief