AlbumsRecensies

Tweevieracht – IV (★★★★): Motiverende teksten van eigen kweek

Zoals je misschien al wist, vormen de Gentse rapper Lerr en producer-rapper BLNK sinds begin dit jaar een duo als Tweevieracht. Een samenwerking waarvan al een klein deel gereleased werd met de twee singles “Dure woorden” en “Niemand weet”. Beide nummers werden met lof ontvangen in de Belgische hiphop-wereld, en dat is nu ook het geval, want een dikke drie maand later komen beide artiesten op de proppen met het tweede deel van het drieluik; IV.

“Stackin’”, het eerste nummer dat we tegenkomen is een samenwerking met Elodie Imani. Een zangeres met een serieus internationaal verleden. Ze is van Iraanse afkomst, en woonde in haar leven al in de VS, Zwitserland, Groot-Brittannië en België. Logisch dus dat het refrein van dit nummer in het Engels wordt gezongen. Dit past ook perfect bij de vibe van de videogame-sounds die overheersen in dit nummer. Het tweede nummer in de lijst heet “Kunst”. Hier wordt de rode draad van een speech gevolgd waarin men zich afvraagt ‘Wat is kunst?’, terwijl Lerr en BLNK het hebben over het feit dat zij hun werk wel degelijk als kunst zien.

“Genesis” lijkt misschien wel een huzarenstuk te worden over de Bijbel, maar dan denk je verkeerd. Het is een track vol levenswijsheden, historische verwijzingen en knappe woordspelingen, waaraan ook rapper Fatih meewerkte. Wederom gecombineerd met een rustgevende piano melodie die de beat compleet maakt, en waardoor het een krachtig nummer is geworden. Last but not least is er “Latem”. Een song die geldproblemen bespreekt via een heel originele vergelijking. Een echte oorwurm waarvan het risico bestaat dat het refrein een hele dag in je hoofd blijft afdraaien.

In ieder geval kunnen we besluiten dat het Tweevieracht-project al mooi vorm begint te krijgen, eerst met II, en nu met IV. Het absolute hoogtepunt moet echter nog komen, met VIII. Als je benieuwd bent naar het vervolg, hou hen dan zeker in de gaten via alle bekende streamingplatformen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.