FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Mura Masa, Kelis, Brihang en 28 andere namen voor Pukkelpop 2019!

© CPU – Jan Van Hecke

Ondanks het regenachtige weer vandaag krijgen we vandaag toch weer wat festivalkriebels in de buik. Pukkelpop voegt vandaag alweer een ferme lading namen toe aan hun line-up en ook deze keer zit er weer heel wat moois tussen. Op de slotdag speelt zo bijvoorbeeld de Amerikaanse Kelis ten dans en dat met heel wat nieuwe muziek, terwijl Mura Masa op vrijdag met hits als “Love$ick” en “Firefly” de weide aan het dansen zal brengen. Verder op vrijdag ook Amerikaanse punkrock met Plague Vendor, Belgische indiepop van Robbing Millions, Brusselse hiphop van Blu Samu en de West-Vlaamse hiphoppoëet Brihang. Ook nieuw op vrijdag: Atis, DJ Berre, Eagl, Jewels, One Track Brain, Timmerman, SHDDR en Faisal.

Ook zaterdag krijgt een aantal nieuwe namen die zich bij de reeds aangekondigde headliners Tame Impala en Royal Blood voegen. Zo komt ook de Belgische post-punk band Fornet naar Kiewit evenals als de immens populaire speedmetalband Evil Invaders. Ook zaterdag krijgt een forse lading dj’s erbij met Bearsøme, Bjeor, Cellini, DTM Funk B2B Arno Lemons, Klaps en A Local Hero. Dat er dus gedanst kan worden, is een zekerheid.

Ook de line-up van de zondag was al aardig doorspekt met mooie namen en daar doen ze ook vandaag een mooie schep bovenop. Met DaBaby komt zo één van de urban ontdekkingen van het jaar naar Pukkelpop, die onlangs nog een tof album wist uit te brengen. Ook de Gentse livesensatie Shht tekent dit jaar present net als stadscomponist FULCO (Ottervanger). Verder voegt de organisatie ook Ghanese internetlegende Ata Kak, Belgische muziekfijnproever Lefto, Maxim Lany en Hasselts eigenste Latinoheld Susobrino toe aan de line-up. Met Jacin Tril & Leafs en de pompende beats van M&T & RTTN beat. MC Seko & MC Mota wordt de lading nieuwe namen feestelijk afgesloten. De line-up is bijna rond, maar Pukkelpop belooft desondanks met nog een aantal verrassingen te komen.

Bij het goede nieuws van aankondigingen, komt jammer genoeg ook minder nieuws. Simple Creatures moet helaas hun komst naar Pukkelpop afzeggen.

Tickets zijn reeds te koop via de site van Pukkelpop. Voor meer informatie kan je terecht op de website van Pukkelpop.

Een overzicht per dag (nieuwe toevoegingen zijn onderstreept)

Donderdag 15 augustus:

tba

Vrijdag 16 augustus:

Agoria (live) – Alison Wonderland – Atis – Avalon Emerson – BeraadGeslagen – Big Thief – blackwave. – Blu Samu Brihang – Crystal Fighters – Dermot Kennedy – DJ Berre – Douna – Eagl – Ekali – Faisal – Flohio – Frank Carter & The Rattlesnakes – Franz Ferdinand – Harvey Sutherland – IDLES – James Blake – Jauz – Jeremy Zucker – Jewels – Job Jobse – Joji – Jon Hopkins (live) – Joost – Kamaal Williams – Loyle Carner – Martin Solveig (live) –  MDC II  – Modeselektor (live)  – Modestep – Mura Masa – Nilüfer Yanya – nothing, nowhere – One Track Brain – Plague Vendor – Portland –  Post Malone – Raketkanon – Robbing Millions – Sharon Van Etten – SHDDR – Sigma –  Slowthai – Stormzy – The Comet Is Coming – The National – Timmerman – Volvox – White Lies – YBN Namhir – Yves Tumor & It’s Band

Zaterdag 17 augustus:

A Local Hero – Altin Gün – Anne-Marie – Basement – BearsømeBjeor – Brass Against – Brutus – Camo & Krooked – Cellini -Channel Tres – Chase & Status presents RTRN II Jungle – Cocaine Piss – Code Orange – Compact Disk Dummies – De Jeugd Van Tegenwoordig – DTM Funk B2B Arno Lemons – Eels – Evil Invaders – Equal Idiots – Ezra Collective –  Fornet – Franc Moody – Frank Turner & The Sleeping Soul – Gossip – Honey Dijon – Hot Chip – Hunee – Jeremy Underground –  Jorja Smith – Klaps – LIFE – Meute – Mella Dee – Mike D – Mini Mansions – Ross From Friends – Royal Blood – Palms Trax – Parcels – Penelope Isles – Pond – PUP – Sam Paganini – Skeggs – SOHN – Stephan Bodzin – Tame Impala – The Black Madonna – The Chats – TheColorGrey – The Story So Far – The Streets – The Subs – Whitney

Zondag 18 augustus:

A Day To Remember – Airbourne – Amelie Lens – Anderson .Paak & The Free Nationals – Anna Calvi – Ata Kak –  Bamba Pana & Makeveli – Billie Eilish – Bodega – Bullet For My Valentine – CamelPhat – Cavetown, I Don’t Know How But They Found Me – Charli XCX – Connan Mockasin – Curtis Alto – DaBaby – Durand Jones & The Indications – Fisher – FULCO –  Ghostemane – girl in red – Good Charlotte – Hyukoh – Jacin Trill & Leafs – Jayda G – Jeff Mills & Tony Allen – Johnny Marr – Kate Tempest – Kelis – Kikagaku Moyo – LeFtO – LYZZA – Macky Gee – Maxim LanyM&T & RTTN feat. MC Seko & MC Mota – Pan-Pot – Pennywise – Pouya – Princess Nokia – Prophets Of Rage –  PVRIS – Sango – ShhtSusobrino – The Beths – The National – Tommy Genesis – Twenty One Pilots – Two Feet – Yeasayer – Weval

1326 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Off The Cross - Enjoy It While It Lasts (★★★★): Mooi en meedogenloos

In plaats van platgewandelde wegen te betreden, streeft de Antwerpse metalband Off The Cross ernaar om consequent andere stijlen toe te voegen…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjesUitgelicht

Festivalzomer 2021: Wat gaat er wel en niet door?

De zomer van 2020 viel tegen. Niet alleen was het moeilijker om grote reizen te maken, maar ook in eigen land waren…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alice Longyu Gao - "She Abunai" (feat. Mura Masa & bülow)

Tot haar zeventiende woonde Alice Longyu Gao in China, maar daarna verhuisde ze naar de Verenigde Staten om haar dromen als artiest…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.