Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rhye – “Needed”

Rhye, het R&B muziek project van Mike Milosh, brengt 10 mei een nieuwe ep uit en dat is de opvolger van het wondermooie album Blood. Milosh, tevens ook de zanger van Rhye, verkondigde dat de ep Spirit zal heten en dat het over de liefde in zijn leven zal gaan, maar ook over zijn liefde voor piano.

Naast een stem die je telkens doet vermoeden dat Rhye door een vrouw is gezongen kent de band weinig verrassingen. Zo blijkt nu ook na het horen van de nieuwe single “Needed”. Het klinkt vertrouwd in de oren, en komt zelfs uit hetzelfde straatje als de vorige twee platen van Rhye. Gelukkig is dat helemaal geen probleem want het is een heel mooi straatje waarin je wilt blijven ronddwalen.

“Needed” ademt sereniteit en rust uit en is net als glooiend landschap waar een warme, zwoele bries waait. Het is een nummer zonder uitstulpingen, zonder te veel verrassingen maar wel oogverblindend mooi. Het zit hem in de subtiele geluiden, het gekraak dat je moeilijk kan thuisbrengen. Is het zijn pianostoel? Is het zijn bed? Of eerder de schommelstoel waarin hij al wiegend dit lied zingt? In ieder geval het klinkt aangenaam en herkenbaar. Het nummer trekt je aandacht, je stopt met wat je bezig bent, je luistert en droomt weg en de volgende vijf minuten gaan als een golf voorbij.

En wat die liefde over zijn piano betreft, die is ook meteen hoorbaar in de single “Needed”. Het lijkt wel alsof hij een duet met zijn piano zingt. Als die liefde in de andere nummers van de ep blijft voortduren is dat zeker veelbelovend!

WebsiteFacebookInstagram

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Aziya - "Blood"

Laat je door haar jonge leeftijd niet misleiden! De 21-jarige Aziya lijkt al tientallen jaren in het vak, maar toch is ze…
AlbumsRecensies

Rhye - Home (★★★½): Een perfecte synthese

Rhye heeft zich de afgelopen jaren steeds meer geprofileerd als hofleverancier van zwoele r&b-beats, begeleid door zijn betoverende stem. De muziek van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rhye - "Come In Closer"

Deze maand verschijnt het vierde album van Rhye, getiteld Home. In de voorbije maanden werden we klaargestoomd voor de nieuwe plaat en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.