Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Of Mice & Men – “Mushroom Cloud”

Na “How To Survive” brengt Of Mice & Men opnieuw een apocalyptische single uit met “Mushroom Cloud”. Net als hun vorige single is deze van een zwaarder kaliber dan hun vorige album Defy (2018). Dat was een typisch metalcore album dat zachte vocals en het ruwere werk mixte. Altijd melodisch, soms wat harder en altijd met vette riffs en de nodige breakdowns. Het was geen verrassing dat deze plaat een stuk kalmer klonk dan de voorgaande, doordat de vroegere frontman Austin de band om medische redenen had verlaten. Aaron stond er dus alleen voor en werd ingeschakeld voor zowel de clean vocals als de ruwere stukken. Toch ziet het er naar uit dat de komende plaat weer een pak zwaarder zal worden, en daar zeggen wij geen nee tegen!

“Mushroom Cloud” doet ons terugdenken aan het begin van de carrière van Of Mice & Men. Instrumentaal zou dit een B-side van The Flood (2011) kunnen zijn. Het nummer laat weinig ademruimte voor zijn luisteraars; na een korte intro vliegen ze er meteen in. De mannen vliegen er gewoon door. Drummer Valentino toont hier dat hij zijn oude tricks niet verloren is, zijn razendsnel tempo laat hij zelden los, en daardoor deelt dit nummer op instrumentaal vlak een serieuze klap uit. Daarnaast twijfelt niemand er nog aan dat Alan Ashby een goeie gitarist is. Zijn strakke riffs zijn bijna altijd aanwezig bij Of Mice & Men en dat is hier niet anders. Toch laten de mannen een steek vallen als het aankomt op het lyrische. De teksten zijn onorigineel en neigen de cheesy en zelfs cringy kant op te gaan. Ondanks dat de tekst wat ziel en pit mist, neemt het instrumentale wel de bovenhand.

Wij zijn alvast benieuwd naar een nieuw album. De vraag blijft of het deze stijl zal aanhouden of dat ze het toch rustiger zullen houden.

Facebook | Twitter | Instagram | Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

A Pale Horse Named Death - Infernum in Terra (★★★★): Over de doden niets dan goeds

Toen Peter Steele, de boomlange frontman van Type O Negative, op 14 april 2010 het tijdelijke met het eeuwige verwisselde, was elk…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Stick To Your Guns – “More of Us Than Them”

Op 20 augustus 2016 stond de metalwereld even stil. De gitarist van Architects, Tom Searle, verloor de strijd tegen huidkanker. Toch blijft…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Silent Planet – “Terminal”

Wie de laatste jaren de metalcorescene volgde, heeft ongetwijfeld al van Silent Planet gehoord. De heren mixen normaal gezien religieuze verzen, uitspraken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.