Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Jacco Gardner – “Fading Cosmos”

Waar zou Jacco Gardner nog mee bezig zijn? Je weet wel, die langharige Nederlander wiens naam onlosmakelijk verbonden is aan flashbacks naar de sixties en dromerige psychedelica. We leerden hem kennen via zijn kolkende debuut uit 2013, Cabinet of Curiosities, waarop hij een heerlijk donzige cocktail presenteerde van dromerige psychedelische pop en zijn geheel eigen experimentele persoonlijkheid. Recenter wijdde hij zich aan de samenwerking met Jagari Chanda, frontman van WITCH en Zamrockicoon. Over experimenteren gesproken trouwens, nóg recenter kregen we van hem Somnium cadeau, een reis doorheen een parallel universum waarop gewichteloosheid wel het thema leek te zijn.

In de schoenen van dat laatste album volgt nu op kousevoeten “Fading Cosmos”. Het is een vaag zweven door de leegte, zonder tekst, waarin het de strakke bassen zijn die het nummer in beweging zetten. Felle, soms bevreemdende synths leveren de raketbrandstof die het ruimteschip Jacco Gardner voor de bijna 8 minuten die het nummer duurt de kosmos in lanceert. De structuur is voortdurend zoek, en de instrumentale, oscillerende chaos ebt uiteindelijk zacht weg, alvorens de trip die de single is definitief eindigt.

“Fading Cosmos” had perfect een bonustrack kunnen zijn van Gardners Somnium. Geen radiohit, maar des te meer een ervaring.

Facebook | Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

3 mei 2019

About Author

Jonas Rombout


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief