Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Heather Nova – “The Wounds We Bled”

Heather Nova, ondertussen een vaste waarde. In 2015 trok ze nog eens alle aandacht naar haar toe met het album The Way It Feels. Een album waar OOR Magazine over schreef: ‘Haar negende album is een waar meesterwerk geworden, dat direct met opener “Treehouse” de toon zet: vleugje Americana, sprankje folk en altijd die karakteristieke, goddelijke stem van de inmiddels 47-jarige Nova.’ Sindsdien is er op muzikaal vlak niet veel meer verschenen, tot nu dan. Plots krijgen we “The Wounds We Bled” op ons bord gesmeten.

“The Wounds We Bled” is een typisch Heather Nova nummer. Een groot deel Americana met een beetje folk én natuurlijk de heerlijke stem van de zangeres. Daarbij komt nog een zware, maar speelse baslijn kijken. Een goed begin om ons warm te krijgen voor haar nieuwe album Pearl.

“The Wounds We Bled” is een voorsmaakje van haar nieuwe album Pearl, dat 25 jaar naar haar gelauwerde debuutplaat Oyster uitkomt. Ziet u de link al? Pearl-Oyster? Pearl bevat elf nieuwe nummers en verschijnt op 28 juni via V2 Records. Pearl werd opgenomen in de studio van Youth, die ook haar debuutalbum Oyster producete. Over haar aanstaande album verklaarde Heather Nova eerder al: “I didn’t plan to release an album on the 25th anniversary of Oyster. It just worked out that way.”

Facebook / Twitter / Instagram

3 mei 2019

About Author

Arno De Meulder


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief