Nieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single Raveyards – “Fazer”

Maak je klaar om los uit de bol te gaan in je onderbelichte kelder. Raveyards zorgt voor de soundtrack met hun bikkelharde nieuwe single “Fazer”. De groep rond Francois De Meyer, samen met Brent Vanneste en Joris Casier, beiden bekend van STAKE en het ter ziele gegane Steak Number Eight, houdt zich de laatste tijd bezig met het samenstellen van een nieuwe live-set. Bovendien bereiden ze zich ook voor op een tour in het land van Putin én brengen ze in augustus een nieuwe ep uit onder het Britse label NEIN records. Hieruit presenteren ze nu een tweede single! Deze ep wordt vergezeld van twee beenharde remixen van Fazer, eentje door ‘Mathlovsky’ en een andere door bandlid Brent Vanneste onder de naam ‘Brennt’.

“Fazer” is een nummer die we net zoals voorganger “Glue in the Dark” in elk zichzelf respecterende nachtclub (of VDAB advertentie)zouden mogen horen.  Het klinkt als de soundtrack van een helse fuif, georganiseerd door the devil himself. Oorspronkelijk klonk de muziek van Raveyards als een mix van electropop en industrial dance. Later, met KYEM, schakelden ze over op dark ambient. Nu focust de groep op loeiharde dance en rave anthems. De mix van electronica, dance en industrial muziek wordt door henzelf omschreven als electroclash, clubbing pounding beats en huge build-ups. We horen ook wat IDM in de ritmesectie. De onthutsende drums van Casier lijken zelfs wat weg te hebben van het werk Zach Hill van Death Grips.

Raveyards levert met “Fazer” niet alleen nieuwe muziek, maar gooit er ook een bijhorende videoclip tegenaan die ze samen maakten met jong talent Alexander Deprez. De clip werd ergens in een kelder aan Dok Noord in Gent opgenomen en -conform met hun muziek en naam- zien we de drie leden raven op hun nieuwe nummer. Jammer genoeg wel niet in een “yard”, dat zou er misschien te dik op liggen. Kijk en oordeel (of rave) vooral zelf!

Je kan Raveyards op vrijdag 3 mei zien spelen op hun eigen festival GHOST in het Gentse Citadelpark. Op de nationale feestdag spelen ze ook nog eens in de Charlatan in Gent.

Beluister hieronder de twee remixen van Brennt en Mathlovsky!

Related posts
FeaturesInterviews

Interview STAKE: 'Wij waren overal de jonkies'

De bandleden van STAKE waren gemiddeld vijftien jaar oud toen ze in 2008 Humo’s Rock Rally wonnen. Inmiddels bestaat de muzikale verbintenis…
InstagramLiveRecensies

Rock Herk 2023 (Festivaldag 2): Riffs, radio en regen

Na een meer dan degelijke eerste dag, kon Rock Herk eigenlijk niet meer stuk. Dag twee sprak op papier iets meer tot…
LiveRecensies

Brutus, STAKE & Psychonaut @ VIERNULVIER (Concertzaal): Bruut, bruter, Brutus

Studio Brussel bestaat veertig jaar en dat zullen we gevierd hebben! Het hele weekend lang organiseert de radiozender concerten in Gent, sommige…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.