Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Bruce Springsteen – “Hello Sunshine”

Bruce Springsteen heeft geen introductie meer nodig. Sinds de jaren zeventig bedenkt de man de ene hit na de andere. Dat hij die muzikale gave nog steeds bezit, bewijst hij met deze nieuwe single. “Hello Sunshine” is het eerste pareltje van zijn aankomende solo-album Western Stars, dat hij zelf ‘a jewel box of a record’ noemt. Daarop zullen nog twaalf andere nieuwe nummers te horen zijn.

De muzikale begeleiding is bescheidener dan anders, omdat we hier geen voltallige E Street Band krijgen. Daardoor komt Springsteens stem extra puur en emotioneel over. Ook de lyrics zijn eenvoudig gehouden, maar weten in combinatie met de meeslepende violen en pedal steel gitaren toch enorm te boeien. Heel het lied lang blijft de sfeer rustig. De muziek zwelt naar het einde toe steeds meer aan, al komt er geen echte climax, maar dat stoort ook niet. Het nummer toont ook duidelijke country-invloeden, en dat misstaat Bruce Springsteen niet.

Dit soloproject lijkt voorlopig enorm veelbelovend. Wij kijken alvast halsreikend uit naar de release van het volledige album op 14 juni.

Facebook / Instagram / Website

Artwork:

Tracklist:

Hitch Hikin’
The Wayfarer
Tucson Train
Western Stars
Sleepy Joe’s Café
Drive Fast (The Stuntman)
Chasin’ Wild Horses
Sundown
Somewhere North of Nashville
Stones
There Goes My Miracle
Hello Sunshine
Moonlight Motel

26 april 2019

About Author

Gilke Geeraerts


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief