Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kirin J Callinan – “It Takes A Muscle To Fall In Love”

Kirin J Callinan laat zich misschien het best omschrijven als een muzikale kameleon. Met zijn extravagante live act heeft hij al een cultstatus verworven bij veel muziekliefhebbers, en met het uitstekende Bravado stak hij in 2017 de hand uit naar de volledige doorbraak. Het werd daarna echter een hele periode opmerkelijk stil rond de flamboyante Australiër. De nieuwe muziek wou niet komen en liefhebbers van zijn ironische, thrashy popmuziek bleven in het ongewisse.

Tot daar plots een opmerkelijke nieuwe single kwam; een voortreffelijke, theatrale cover van radioklassieker “The Whole Of The Moon” van The Waterboys. De eerste single van een album vol met covers, zo bleek. Return To Centre verschijnt later dit jaar en is een ‘terugkeer naar het plezier van muziek maken’. Met “It Takes A Muscle To Fall In Love” laat Callinan nu een tweede cover op de wereld los.

We nemen het u niet kwalijk als u het origineel van de Nederlandse synthpopband Spectral Display niet kent. Callinans interpretatie resulteert in een zwoel nummer, dat weliswaar een paar luisterbeurten nodig heeft om helemaal door te dringen. Een aantrekkelijke cover is het in ieder geval. Met nog herwerkingen van “Live Is Life” van Opus, “Pretty Boy” van Randy Newman en “Rise” van Public Image Ltd. in het vooruitzicht zijn we alvast benieuwd welke richtingen Callinan nog zal inslaan.

20 posts

About author
Woorden zeggen niet alles, maar je kan er meer lezen op www.steedsdichter.be
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lewis Watson - "Congratulations"

Gisteren kwam de nieuwste plaat van Post Malone uit en dat gebeurde niet onopgemerkt. Van ons kreeg het album alvast drie en…
Filmpje van de week

Filmpje van het jaar 2017

Iedere week serveren we jullie een overzicht van het beste filmpje van afgelopen week. Nu is het tijd om deze eens allemaal…
FeaturesUitgelicht

De 101 beste singles van 2017

Jaarlijks schrijven we meer dan honderd artikels over bands die nieuwe singles uitbrengen. De één al wat beter dan de ander, maar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.