Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sebadoh – “raging river”

Sebadoh is samen met Pavement en Guided by Voices één van de pioniers in de low tech indie rock stijl. De band ontstond in 1988 als zijproject van Dinosaur Jr. bassist Lou Barlow, en derhalve brengt Sebadoh sinds de reünie van die ‘godfather of alt rock’ minder nieuwe muziek uit. Hun eerste album van deze eeuw was Defend Yourself uit 2013, Act Surprised is het tweede en verschijnt op 24 mei. Sebadoh onderbreekt hun nummers graag halfweg. We merkten al een welgekomen versnelling bij “celebrate the void” en harmonische intermezzo bij “stunned“. Vandaag krijgen we de derde, “raging river”, met een breakdown en stilte, waarna het rollende geriff zich reïtereert.

Momenteel speelt de band een genre zoals Pearl Jam en Foo Fighters de laatste jaren: een populaire stijl van alternatieve rock. Bangende riffs en verantwoorde drumtempo’s zorgen voor aangename rocknummers zoals er de laatste twintig jaar tonnen geschreven zijn. Toch schrijft Sebadoh creatiever dan de mainstream concurrentie, wat elk nieuw werk toch de moeite waard maakt om te beluisteren. In de bluesy videoclip zien we versleten gitaarmateriaal en al even oude mannen. Sebadoh begint langzaam af te takelen, al hebben ze vast nog enkele waardevolle nummertjes af te leveren.

Facebook / Website

139 posts

About author
Alles bij elkaar en in het groot: ooit wil ik nog eens uitsluitend iemand zijn die ja zegt!
Articles
Related posts
LiveRecensies

Pavement @ Koninklijk Circus (Cirque Royal): Geniale mafketels

Hoe groot of klein de impact van een muziekgroep ook mag zijn, reünies blijven een gezellige bedoeling. Zelfs de meest hardleerse koppigaards…
InstagramLiveRecensies

Dinosaur Jr. @ Trix: Schoon lawaai uit het stenen tijdperk

Anderhalf jaar moesten we wachten op Dinosaur Jr., de officieuze grondleggers van de distorted gitaren die stiekem toch een melodie hebben. Sinds…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Waterparks - "FUCK ABOUT IT" (feat. blackbear)

De mannen van Waterparks doen het opnieuw, en deze keer samen met de Amerikaanse artiest blackbear. Het trio, bestaande uit Awsten Knight…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.