AlbumsRecensies

LSD – Labrinth, Sia and Diplo present… LSD (★★★½): LSD in Wonderland!

Vorig jaar leek een nieuwe supergroep in de popwereld plots uit het niets te ontstaan. De Amerikaanse producer Diplo, de Britse zanger Labrinth en de Australische popster Sia verenigden zich en vormden samen de groep LSD.

De eerste singles beloofden alvast veel goeds. LSD zorgde voor een frisse wind in de muziekwereld met hun dromerige popmuziek. Al snel werd duidelijk dat het drietal erg goed op elkaar is afgestemd: Diplo zorgt voor de basis in de muziek, terwijl Sia en Labrinth de muzikale dialogen voor hun rekening nemen. Eerste single “Genius” was meteen een schot in de roos, met bijna 250 miljoen streams tot gevolg. De single die daarop volgde, “Audio”, is misschien wel de meest dansbare van het hele album. Vooral Diplo maakt hierop indruk door het nummer van een heerlijke drop en productie te voorzien.

Maar het was pas bij de release van de derde single dat LSD echt bekendheid begon te verwerven, als groep dan wel te verstaan. “Thunderclouds” is tot op heden de meest succesvolle single. Het is een iets ingetogener nummer, waarop Labrinth en Sia in duet gaan en met hun twee fantastische stemmen uitpakken. Het meest gewaagde nummer op het album is dan weer “Mountains”. Hoe het nummer voortdurend switcht tussen rustige strofes en opzwepende beats is op zijn minst erg origineel en gedurfd te noemen.

De intro van de plaat is direct een prettige binnenkomer in de kleurrijke en sprookjesachtige wereld van LSD, maar kan met zijn dikke minuut aan muziek moeilijk een volwaardig nummer genoemd worden. Vooral de erg fantasierijke vibe valt hierin op. Je voelt je direct een beetje als Alice in Wonderland. Natuurlijk is LSD ook de naam van een bekende drug, en de link hiermee is dan ook snel gemaakt.

De ‘prijs’ voor meest generieke nummer gaat dan weer naar “No New Friends”. LSD speelt iets te veel op safe om te kunnen verrassen. Vooral het ‘la-la-la-la-la’-refrein is iets te veel van het goede; zo zoet dat je er spontaan kiespijn van krijgt.

“Angel In Your Eyes” is een sterke popsong zonder al te veel franjes: catchy refrein en een aanstekelijke drop, het hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn. Het drietal heeft dan ook meer dan genoeg ervaring om te weten wat voor soort muziek zeker zal aanslaan bij het grote publiek. Op “Heaven Can Wait” is het vooral Sia die de show steelt door haar ongelooflijk stembereik nog maar eens te etaleren. We zijn erg benieuwd hoe dit live zou klinken met eventueel ondersteuning van een live-band, al twijfelen we er niet aan dat zowel Labrinth als Sia ook live vocaal overeind zullen blijven. Het zijn beiden kleppers in hun vak, net zoals Diplo dat is in het zijne.

Een rustige afsluiter, die wel ietwat aan de melige kant is, krijgen we in de vorm van “It’s Time”. Het nummer valt ook een klein beetje uit de toon tussen alle andere uptempo-nummers. Als toetje krijgen we nog de remix van Lil Wayne voor het nummer “Genius”. Al is de extra rapstrofe niet meteen een meerwaarde voor het nummer.

Het debuutalbum van LSD is over het algemeen een redelijk tot zeer aangename verrassing, al blijven we met een schamele negen nummers wel een beetje op onze honger zitten. En dat is spijtig, want wij willen zeker nog meer horen van dit nieuwe poptrio!

Facebook | Website

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Miley Cyrus - Endless Summer Vacation (★★★): Brave TikTok-pop

Miley Cyrus is al enige tijd een popster met een rock-‘n-rollattitude. Zonder het te linken aan rockmuziek, heeft Cyrus de afgelopen tien…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Charlotte Plank - "L.S.D. (Love So Damaged)"

In Londen zorgt het collectief LOUD LDN voor een frisse wind in de dancescene, met Charlotte Plank als een van de meest…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Labrinth - "Kill For Your Love"

Labrinth, oftewel creatief genie zoals hij door velen bestempeld wordt. Het is al van 2019 geleden dat hij Imagination & the Misfit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.